Punjene pečurke možete da jedete kao prilog, predjelo ili kao glavno jelo. Od njih možete da pravite sos, da ih koristite za pravljenje pice, ali isto tako možete da ih punite. Naš predlog je da isprobate da ih napunite batakom, prazilukom i senfom. Posle ih samo ispržite, a odličan su predlog za svečano predjelo ili za fenomenalnu večeru. Ovaj video je jako popularan i ima preko 12 miliona pregleda.
- Sastojci:
- pečurke
- veći batak ili karabatak (bez kostiju i kožice)
- malo praziluka
- 2 belanceta
- 1 kašičica senfa
- 1 kašika brašna
Priprema:
Batak dobro izblendirajte da dobijete mleveno meso. Pečurke očistite od drški, pa drške isecite i dodajte u meso. Dodajte i seckani praziluk. Belanca umutite u čvrst šne, pa dodajte u meso, kao i brašno, a onda lagano sjedinite sve sastojke. Dodajte senf i promešajte. Pečurke pospite brašnom i bogato ih nafilujte. Zatim ih stavite u zagrejan tiganj i prvo sa strane gde je meso i ispržite, pa okrenite i poklopite, pa nastavite da pržite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Lincer torta - raskošnija verzija popularnih sitnih kolača
Brze pogačice od krompira i sira gotove za manje od pola sata
Medaljoni od tikvica sa ćurećim mesom
Prolećna obrok salata sa makaronama, kuvanim jajima i rotkvicama
Recept za turske ćevape od jagnjetine