Punjene pečurke možete da jedete kao prilog, predjelo ili kao glavno jelo. Od njih možete da pravite sos, da ih koristite za pravljenje pice, ali isto tako možete da ih punite. Naš predlog je da isprobate da ih napunite batakom, prazilukom i senfom. Posle ih samo ispržite, a odličan su predlog za svečano predjelo ili za fenomenalnu večeru. Ovaj video je jako popularan i ima preko 12 miliona pregleda.
- Sastojci:
- pečurke
- veći batak ili karabatak (bez kostiju i kožice)
- malo praziluka
- 2 belanceta
- 1 kašičica senfa
- 1 kašika brašna
Priprema:
Batak dobro izblendirajte da dobijete mleveno meso. Pečurke očistite od drški, pa drške isecite i dodajte u meso. Dodajte i seckani praziluk. Belanca umutite u čvrst šne, pa dodajte u meso, kao i brašno, a onda lagano sjedinite sve sastojke. Dodajte senf i promešajte. Pečurke pospite brašnom i bogato ih nafilujte. Zatim ih stavite u zagrejan tiganj i prvo sa strane gde je meso i ispržite, pa okrenite i poklopite, pa nastavite da pržite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus