Slani rolati su ukras svake trpeze i obično ih služimo kada su neke proslave. Za njih uglavnom treba hleb, ali mogu da se prave i od čajne kobasice, kao što je to u ovom receptu. Ukusni i sitni zalogaji će se dopasti svima, a potrebna su samo 4 sastojka koja uglavnom svaka domaćica već ima kod kuće. Ovaj slani rolat je i odlično predjelo kada vam dođu iznendani gosti.
- Sastojci:
- 200 g široke čajne kobasice
- 1 pakovnje zdenka sira
- 5 kiselih krastavčića
- čeri paradajz
Priprema:
Na radnu površinu stavite providnu foliju i poređajte isečenu čajnu kobasicu u 2 reda po 5 kolona (treba malo da se preklapa). Zatim poređajte zdenka sir, sa malim razmakom, pa preko stavite providnu foliju. Oklagijom razvucite tako da zdenka pokrije šunku, a onda skinite providnu foliju i poređajte kisele krastavce. Urolajte i umotajte u providnu foliju, pa stavite u frižider do služenja. Isecite rolat, pa ukrasite čeri paradajzom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem