Pekarski krompir je odličan prilog uz meso, a nekada nedeljni ručak nije mogao da se zamisli bez njega.Napravite najhrskaviji prilog pomoću par jednostavnih saveta. Potrebna su samo 2 sastojka i malo začina da napravite jedan od najukusnijih priloga. Kada procedite krompir, malo ga protresite kako bi ivici bile što hrskvavije. Uživajte u fenomenalnom prilogu.
- Sastojci:
- 1 kg krompira
- 120 g masti
- 1 kašičica soli
- 1 kašika svežih listova timijana
Priprema:
Krompir oljuštite, pa isecite i kratko kuvajte (nekih 11 minuta). Stvate mast na pleh, pa istopite u rerni. Gotov krompir procedite, malo protresite, a onda stavite u pleh.Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 30-35 minuta, a 15 minuta pred kraj pečenja okrenite krompir. Gotov krompir servirajte, posolite i poslužite sa listovima timijana.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus