Pekarski krompir je odličan prilog uz meso, a nekada nedeljni ručak nije mogao da se zamisli bez njega.Napravite najhrskaviji prilog pomoću par jednostavnih saveta. Potrebna su samo 2 sastojka i malo začina da napravite jedan od najukusnijih priloga. Kada procedite krompir, malo ga protresite kako bi ivici bile što hrskvavije. Uživajte u fenomenalnom prilogu.

  • Sastojci: 
  • 1 kg krompira 
  • 120 g masti
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašika svežih listova timijana

Priprema:
Krompir oljuštite, pa isecite i kratko kuvajte (nekih 11 minuta). Stvate mast na pleh, pa istopite u rerni. Gotov krompir procedite, malo protresite, a onda stavite u pleh.Pecite u zagrejanoj rerni na 220°C oko 30-35 minuta, a 15 minuta pred kraj pečenja okrenite krompir. Gotov krompir servirajte, posolite i poslužite sa listovima timijana. 

Izvor: Stvar ukusa