Ćufte od povrća su posne i veganske, a možete i da ih zamrznete. Zdrave su, jednostavne za pripremu i bogate različitim ukusima i aromama. Možete da ih servirate sa testeninom ili somunima. Ukoliko volite posnu hranu, možda ćete želeti da napravite i posne pljeskavice od spanaća, kinoe i krompira. Evo i kako da napravite ćufte od povrća!
Sastojci:
- 450 g crnogpasulja iz konzerve
- 6 kašičica ulja
- 1 velika ljutika, sitno iseckana
- 1 čen belog luka, sitno iseckan
- 40 g ovsa koji se brzo kuva
- 2 kašike paradajz paste
- 1/2 kašičice mlevenog semena komorača
- 1/2 kašičice sušenog bosiljka
- 1/4 kašičice soli
Recept za ćufte od povrća:
Zagrejte rernu na 180°. Ravnomerno rasporedite crni pasulj na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite dok pasulj ne počne da se otvara, 6-8 minuta, pa ga malo ohladite. U međuvremenu, u velikom tiganju zagrejte 2 kašičice ulja na srednjoj vatri. Dodajte ljutiku, pržite i mešajte dok ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte beli luk i pržite još minut. Prebacite pasulj u blender.
Dodajte mešavinu ljutike, ovas, paradajz pastu i začine, pa blendirajte dok se smesa ne sjedini. Od ravne kašike testa oblikujte loptice. U istom tiganju zagrejte preostale 4 kašičice ulja na srednjoj vatri. U serijama, ako je potrebno, pržite ćufte dok ne porumene, 6-8 minuta, povremeno okrećući.
Pročitajte i kako da napravite ćufte od tikvica
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem