Ćufte od mlevenog mesa su svi probali i ne postoji osoba koja će ih odbiti, ali isprobajte i recept za ćufte od patlidžana. Ovo povrće ima jak ukus i mnogi izbegavaju da ga jedu, ali ako pripremite ovako i najveći izbirljivci neće odoleti. Kuglice od povrća se lako i brzo prave, a odličan su predlog za ručak

Sastojci: 

  • 1 patlidžan
  • 1 čen belog luka 
  • 1 jaje 
  • 50 g parmezana 
  • 3 lista svežeg bosiljka
  • prezle 
  • tvrdi sir po želji

Priprema:
Patlidžan isecite na kockice, pa u tiganja na malo ulja stavite ceo čen belog luka, posle minut dodajte i patlidžan. Posolite i pobiberite, pa promešajte. Poklopite i kuvajte nekih 15 minuta. Izvadite beli luk i sipajte patlidžan u posudu, pa dodajte jaje, parmezan, iseckani bosiljak, prezle i dobro sjedinite smesu. Isecite sir na kockice. Rukama uzmite smesu, u sredinu stavite sir i oblikujte ćuftu. Ispržite na ulju. 

Izvor:Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE