Ćufte od mlevenog mesa su svi probali i ne postoji osoba koja će ih odbiti, ali isprobajte i recept za ćufte od patlidžana. Ovo povrće ima jak ukus i mnogi izbegavaju da ga jedu, ali ako pripremite ovako i najveći izbirljivci neće odoleti. Kuglice od povrća se lako i brzo prave, a odličan su predlog za ručak.
Sastojci:
- 1 patlidžan
- 1 čen belog luka
- 1 jaje
- 50 g parmezana
- 3 lista svežeg bosiljka
- prezle
- tvrdi sir po želji
Priprema:
Patlidžan isecite na kockice, pa u tiganja na malo ulja stavite ceo čen belog luka, posle minut dodajte i patlidžan. Posolite i pobiberite, pa promešajte. Poklopite i kuvajte nekih 15 minuta. Izvadite beli luk i sipajte patlidžan u posudu, pa dodajte jaje, parmezan, iseckani bosiljak, prezle i dobro sjedinite smesu. Isecite sir na kockice. Rukama uzmite smesu, u sredinu stavite sir i oblikujte ćuftu. Ispržite na ulju.
Izvor:Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus