Sastojci:

  • špagete po ukusu
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 srednji luk iseckan
  • 1 štap celera, iseckan
  • 1 velika šargarepa, seckana
  • 1 grančica ruzmarina
  • 1 lovorov list
  • 250 g pečuraka narendanih na krupno
  • 40 ml belog vina
  • 500 ml povrtnog temeljca
  • 680 ml paradajz pirea
  • 125 g sočiva
  • 1 kašičica soli
  • biber po ukusu
  • 40 ml nezaslađenog sojinog mleka
  • 30 ml soja sosa

Recept za posne bolonjeze špagete sa sočivom:

Za posne bolonjeze špagete sa sočivom prvo propržite 1 srednji luk, 1 rebro celera i 1 veliku šargarepu (sve iseckano), na 2 kašike maslinovog ulja, 5 minuta. Dodajte 1 grančicu ruzmarina, 1 lovorov list i 226 g narendanih pečuraka. Pržite na srednjoj vatri 5 minuta.

Dodajte belo vino i ostavite da potpuno ispari. Sipajte povrtni bujon, paradajz pire, sočivo, so i biber. Krčkajte otklopljeno oko 30 minuta ili dok se sočivo ne skuva i sos ne postane gust. Umešajte sojino mleko i soja sos, izvadite začinsko bilje. Servirajte uz špagete. Možda ćete želeti da napravite i špagete sa crvenim kupusom na sečuanski način.

Pročitajte i kako da napravite začinjenu pastu sa ćuretinom

BONUS VIDEO

Špagete u jednoj posudi  TikTok/johngs

StvarUkusa