Začinjena pasta pravi se sa kuvanom ćuretinom i povrćem, uz paradajz sos. Ako volite ćuretinu, možda ćete želeti da vidite i kako se prave ćureći bataci sa mladim krompirom u pivu. A evo i kako da napravite začinjenu pastu sa ćuretinom!
Sastojci:
- 30 ml maslinovog ulja
- 1 luk, seckani
- 4 čena belog luka, mlevena
- 1 šargarepa, oljuštena i sitno iseckana
- 1 celer sitno iseckan
- 450 g iseckane kuvane ćuretine
- 350 ml paradajz sosa
- 30 g seckanih listova svežeg bosiljka
- So i biber po ukusu
- 450 g špageta
- Rendani parmezan
Recept za začinjenu pastu sa ćuretinom:
Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte luk i beli luk i dinstajte dok ne postanu providni, oko 5 minuta. Dodajte šargarepu i celer i dinstajte dok povrće ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte ćuretinu i pržite 1 minut. Dodajte paradajz sos. Smanjite toplotu na srednju i pustite da se krčka 15 minuta, često mešajući. Umešajte bosiljak. Začinite po ukusu, solju i biberom.
U međuvremenu, kuvajte špagete u velikoj posudi u ključaloj slanoj vodi dok ne omekšaju, često mešajući, oko 8 minuta. Ocedite, ostavite po strani 1 šolju tečnosti od kuvanja. Ubacite testeninu u sos i izmešajte, dodajući dovoljno tečnosti od kuvanja. Servirajte posuto rendanim parmezanom.
Pročitajte i provereni recept za ćuretinu sa mlincima
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem