Začinjena pasta pravi se sa kuvanom ćuretinom i povrćem, uz paradajz sos. Ako volite ćuretinu, možda ćete želeti da vidite i kako se prave ćureći bataci sa mladim krompirom u pivu. A evo i kako da napravite začinjenu pastu sa ćuretinom!

Sastojci:

  • 30 ml maslinovog ulja
  • 1 luk, seckani
  • 4 čena belog luka, mlevena
  • 1 šargarepa, oljuštena i sitno iseckana
  • 1 celer sitno iseckan
  • 450 g iseckane kuvane ćuretine
  • 350 ml paradajz sosa
  • 30 g seckanih listova svežeg bosiljka
  • So i biber po ukusu
  • 450 g špageta
  • Rendani parmezan

Recept za začinjenu pastu sa ćuretinom:

Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednjoj vatri. Dodajte luk i beli luk i dinstajte dok ne postanu providni, oko 5 minuta. Dodajte šargarepu i celer i dinstajte dok povrće ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte ćuretinu i pržite 1 minut. Dodajte paradajz sos. Smanjite toplotu na srednju i pustite da se krčka 15 minuta, često mešajući. Umešajte bosiljak. Začinite po ukusu, solju i biberom.

U međuvremenu, kuvajte špagete u velikoj posudi u ključaloj slanoj vodi dok ne omekšaju, često mešajući, oko 8 minuta. Ocedite, ostavite po strani 1 šolju tečnosti od kuvanja. Ubacite testeninu u sos i izmešajte, dodajući dovoljno tečnosti od kuvanja. Servirajte posuto rendanim parmezanom.

Pročitajte i provereni recept za ćuretinu sa mlincima

BONUS VIDEO

:intstagram/meg.ofitness Pikantna pasta sa piletinom

StvarUkusa/L.S.