Domaća pileća supa je jelo koje je uvek dobrodošlo, jer okrepljuje svojim ukusom. Ukoliko volite supu možda ćete želeti da napravite i knedle za supu koje uvek uspevaju. Evo i kako se pravi domaća pileća supa!

Sastojci:

  • 1 celo pile
  • 4 šargarepe, isečene
  • 4 stabljike celera, isečene
  • 1 veliki luk, isečen
  • Voda, toliko da pokrije sastojke
  • So i biber po ukusu
  • Mešavina suvih začina, po izboru

Recept za domaću pileću supu:

Stavite piletinu, šargarepu, celer i luk u veliki lonac, dodajte dovoljno hladne vode da pokrije. Ostavite da proključa na srednjoj vatri; smanjite toplotu na nisku i kuvajte nepokriveno dok meso ne otpadne sa kosti, oko 90 minuta. Skidajte penu povremeno, po potrebi.

Izvadite piletinu iz lonca i ostavite da odstoji dok se dovoljno ne ohladi; meso iseckajte na komade, a kožu i kosti bacite. Procedite povrće, ostavite bujon po strani i isperite lonac za supu, pa vratite bujon u lonac. Povrće iseckajte na manje komade, pa vratite seckanu piletinu i povrće u lonac.

Kuvajte na srednjoj temperaturi dok se ne zagreje, začinite solju, biberom i mešavinom suvih začina, po ukusu. Uživajte.

Pročitajte i kako da supa duže traje

BONUS VIDEO

Supa od sočiva Instagram/inspiredtaste

StvarUkusa/L.S.