Domaća pileća supa je jelo koje je uvek dobrodošlo, jer okrepljuje svojim ukusom. Ukoliko volite supu možda ćete želeti da napravite i knedle za supu koje uvek uspevaju. Evo i kako se pravi domaća pileća supa!
Sastojci:
- 1 celo pile
- 4 šargarepe, isečene
- 4 stabljike celera, isečene
- 1 veliki luk, isečen
- Voda, toliko da pokrije sastojke
- So i biber po ukusu
- Mešavina suvih začina, po izboru
Recept za domaću pileću supu:
Stavite piletinu, šargarepu, celer i luk u veliki lonac, dodajte dovoljno hladne vode da pokrije. Ostavite da proključa na srednjoj vatri; smanjite toplotu na nisku i kuvajte nepokriveno dok meso ne otpadne sa kosti, oko 90 minuta. Skidajte penu povremeno, po potrebi.
Izvadite piletinu iz lonca i ostavite da odstoji dok se dovoljno ne ohladi; meso iseckajte na komade, a kožu i kosti bacite. Procedite povrće, ostavite bujon po strani i isperite lonac za supu, pa vratite bujon u lonac. Povrće iseckajte na manje komade, pa vratite seckanu piletinu i povrće u lonac.
Kuvajte na srednjoj temperaturi dok se ne zagreje, začinite solju, biberom i mešavinom suvih začina, po ukusu. Uživajte.
Pročitajte i kako da supa duže traje
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem