Puter se koristi i kada pripremate torte, ali i kada spremate slana jela. Uvek je bolja opcija da sami napravite puter, ali isto tako možete da koristite i kupovni, ali da ga obogatite raznovrsnim začinima kako bi bio ukusniji. Podelili smo sa vama i recept Džejmija Olivera za aromatični puter, a sada vam donosimo još bolji. Napravite puter od crvenog vina koji možete da koristite za pečenje mesa, ali isto tako možete i da stavite kriške putera preko vrelog mesa i tako napravite preukusan sos.
Sastojci:
- 200 g putera
- 50 g šalotke (vrsta crnog luka)
- 300 ml crvenog vina
- 1 lovorov list
- 2 grančice timijana
- 2 kašike seckanog peršuna
- 150 ml bujona
- ceđenje limunovog soka
Recept za puter od crvenog vina:
U jednu šerpu sipajte bujon i kuvajte većina tečnosti ne ispari. Treba da vam ostane samo 2 kašike. U drugu šerpu sipajte crveno vino, sitno seckanu šalotku, dodajte lovorov list i timijan i kuvajte dok ne ispari. Crnog vina treba da bude 100 ml. Izvadite iz crvenog vina lovor i timijan, pa dodajte dve kašike bujona. Promešajte, pa sklonite sa šporeta. Dodajte u puter sobne temeprature, pa dodajte i seckani peršun. Sve dobro umutite, pa stavite na providnu foliju i umotajte. Stavite u frižider da se stegne.
Pročitajte i ovo: Kako da puter brže dostigne sobnu temperaturu
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus