Čorba od belog pasulja i praziluka je odlična opcija za ručak, pravo jelo na kašiku uz prstohvat proleća. Ako volite čorbe, može će vam se svideti i čorba od leblebije. Za čorbu od belog pasulja možete da kupite gotov pasulj u konzervi, samo ga isperite i ocedite. Evo kako se pravi čorba od belog pasulja i praziluka!

Sastojci:

  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 4 praziluka, oprana i iseckana
  • 1 velika tikvica, iseckana na kockice
  • 1,2 l povrtnog bujona
  • 3 paradajza, iseckana
  • 400 g kuvanog belog pasulja

Recept za čorbu od belog pasulja i praziluka

12:36
Korak 1

Zagrejte ulje

Za čorbu od belog pasulja i praziluka zagrejte ulje, pa propržite praziluk dok ne omekša. Dodajte iseckanu tikvicu, pa sipajte povrtni bujon i začinite po ukusu. Pokrijte i dinstajte 15 min.

12:46
Korak 2

Dodajte paradajz i pasulj

Umešajte paradajz i beli pasulj, a zatim dinstajte još 10 minuta dok povrće ne omekša.

12:46
Korak 3

Servirajte

Pustite da se čorba malo ohladi i servirajte. Možete da je zamrznete i čuvate u frižideru, ukoliko vam ostane viška. Uživajte u čorbi od belog pasulja i praziluka.

Pročitajte i kako se sprema sočivo

BONUS VIDEO

TikTok/ best_chefme Recept za čorbu od povrća malog šefa

 StvarUkusa/L.S.