Čorba od belog pasulja i praziluka je odlična opcija za ručak, pravo jelo na kašiku uz prstohvat proleća. Ako volite čorbe, može će vam se svideti i čorba od leblebije. Za čorbu od belog pasulja možete da kupite gotov pasulj u konzervi, samo ga isperite i ocedite. Evo kako se pravi čorba od belog pasulja i praziluka!
Sastojci:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 4 praziluka, oprana i iseckana
- 1 velika tikvica, iseckana na kockice
- 1,2 l povrtnog bujona
- 3 paradajza, iseckana
- 400 g kuvanog belog pasulja
Recept za čorbu od belog pasulja i praziluka
Zagrejte ulje
Za čorbu od belog pasulja i praziluka zagrejte ulje, pa propržite praziluk dok ne omekša. Dodajte iseckanu tikvicu, pa sipajte povrtni bujon i začinite po ukusu. Pokrijte i dinstajte 15 min.
Dodajte paradajz i pasulj
Umešajte paradajz i beli pasulj, a zatim dinstajte još 10 minuta dok povrće ne omekša.
Servirajte
Pustite da se čorba malo ohladi i servirajte. Možete da je zamrznete i čuvate u frižideru, ukoliko vam ostane viška. Uživajte u čorbi od belog pasulja i praziluka.
Pročitajte i kako se sprema sočivo
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem