Postoji više vrsta leblebije, ali je kod nas najpoznatija ona okrugla, bež boje. Baš kao i sve druge mahunarke, leblebija je na prvom mestu bogata proteinima i vlaknima. Nutricionisti je preporučuju svima koji pate od iritativnog sindroma debelog creva zbog zaista velike koncentracije vlakana koje sadrži.
- Sastojci:
- 500 g kuvane leblebije
- 500 g bundeve
- 1 luk
- 1 srednji krompir
- 1 mala šargarepa
- 1 srednji paradajz
- 3 kašike maslinovog ulja
- so, biber, svež peršun
Priprema:
Povrće oljuštiti i iseći na kockice. Zagrejte maslinovo ulje i dinstajte šargarepu i luk. Dodajte bundevu, leblebiju i krompir, začiniti solju i biberom, pa preliti vodom samo da prekrije povrće. Kuvajte 30 minuta na srednje niskoj temperaturi. Dodati seckani paradajz i peršun, provriti, pa skloniti sa vatre. Poslužite toplo.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus