Krompir je jedna od omiljenih namirnica koja ima široku primenu u kulinarstvu. Od njega mogu da se prave najrazličitija jela, a ovako pripremljen najviše podseća na restovani. Ako ga volite dopašće vam se i ovaj garantovano. Za njega nije potreban tiganj, jer se peče u rerni, a na kraju se posipa i sirom koji daje dodatni šmek. Priprema je vrlo jednostavna, a uspeva i onima koji nikada nisu kuvali. 

  • Sastojci:
  • 1 kg krompira
  • 1 ljubičasti luk
  • 15 čeri paradajza
  • 2 jajeta 
  • 100 g slanine
  • 80 g tvrdog sira
  • so, biber, ljuta paprika, origano, peršun 
  • maslinovo ulje 

Priprema:
Krompir skuvajte u komadu, pa oljuštite i izrendajte. Dodajte mu jaja i začine i dobro sjedinite. Sipajte u nauljenu vatrostalnu posudu i poravnajte. Pecite na 180°C oko 35 minuta. Za to vreme propržite luk isečen na rebaraca, kao i sitno seckanu slaninu, a nakon par minuta dodajte i seckan čeri paradajz. Izvadite krompir iz rerne i sipajte slaninu, luk i paradajz preko. Pospite rendanim sirom i vratite u rernu na još 10-15 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE