Kupus salatu svi vole i ona je neizostavna kada su slave ili proslave u pitanju. Obično se služi uz roštiljsko meso i pečenje, a negde i uz ribu. U nastavku pogledajte novu verziju ove popularne salate sa mariniranim pečurkama, koja će odlično ići uz sve vrste mesa i biće neizostavna na vašoj trpezi.
- Sastojci:
- 400 - 500 g kupusa
- 1 - 2 šargarepe
- 1 veza praziluka
- 1 veza peršuna
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 2 kašike limunovog soka
- 2 - 3 kašike ulja
- 400 g mariniranih pečuraka
Priprema:
Kupus isecite na rezanca. Stavite u činiju pa posolite. Dodajte seckan praziluk i rendanu šargarepu. Zatim dodajte i seckan peršun i oceđene pečurke. Stavite i šećer, limunov sok i ulje pa dobro promešajte. Ostavite najmanje 30 minuta pre posluživanja da povrće lepo upije sokove.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem