Kupus salatu svi vole i ona je neizostavna kada su slave ili proslave u pitanju. Obično se služi uz roštiljsko meso i pečenje, a negde i uz ribu. U nastavku pogledajte novu verziju ove popularne salate sa mariniranim pečurkama, koja će odlično ići uz sve vrste mesa i biće neizostavna na vašoj trpezi.

  • Sastojci:
  • 400 - 500 g kupusa
  • 1 - 2 šargarepe
  • 1 veza praziluka
  • 1 veza peršuna
  • 1 kašičica šećera
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike limunovog soka
  • 2 - 3 kašike ulja
  • 400 g mariniranih pečuraka

Priprema:

Kupus isecite na rezanca. Stavite u činiju pa posolite. Dodajte seckan praziluk i rendanu šargarepu. Zatim dodajte i seckan peršun i oceđene pečurke. Stavite i šećer, limunov sok i ulje pa dobro promešajte. Ostavite najmanje 30 minuta pre posluživanja da povrće lepo upije sokove.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE