Sastojci:
- 6-7 velikih telećih šnicli, prepolovljenih
- 170 g belog brašna
- 2 jajeta
- ½ kašike mešavine suvih začina
- Ulje
- 3-4 čena belog luka, sitno iseckana
- 2 kašike sitno iseckanog peršuna
- 200 ml crnogvina
- 200 ml goveđeg bujona
Recept za pijane teleće šnicle:
Za pijane teleće šnicle, u srednjoj posudi za mešanje umutite jaja i pomešajte sa mešavinom suvih začina. Sipajte brašno u drugu posudu za mešanje srednje veličine. Zagrejte veliku količinu ulja u velikom, dubokom tiganju na visokoj tepmeraturi. Zagrejte rernu na 250°C.
Svaku polovinu šnicle prvo umočite u brašno, a zatim u jaja. Pažljivo stavite u tiganj. Pržite i okrenite nakon 2 minuta. Nakon otprilike 4-5 minuta, isključite vatru i izvadite šnicle iz tiganja.
U vatrostalnoj posudi složite šnicle u redove. Između svakog reda poređajte beli luk i peršun. Nakon toga, meso ravnomerno prelijte crvenim vinom i nakon toga goveđim bujonom. Pokrijte posudu i stavite u rernu. Pecite pokriveno 20 minuta. Otkrijte i pecite još 10 minuta. Servirajte toplo.
Klasične šnicle su uz dodatak vina i bujona mnogo sočnije. Ukoliko volite meso, možda ćete želeti da napravite i marinirane svinjske šnicle sa ruzmarinom, belim lukom i soja sosom.
Pročitajte i kako da napravite najbolje teleće šnicle od samo 5 sastojaka
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem