Za ljubitelje mesa ručak je dibar samo ukoliko je glavni sastojak upravi šnicla. Evo kako je možete spremiti na malo drugačiji način.
Potrebno je:
- 800 g svinjskog mesa od buta
- 400 g šampinjona
- 200 ml crnog vina
- 200 ml pasiranog paradajza
- 200 ml juneće supe (od 1 kockice za goveđu supu)
- 1 vezica peršuna
- 4 veća čena belog luka
- 2 kašike brašna + za valjanje šnicli
- suvi biljni začin
- biber
- ulje
Priprema
Meso iseći na šnicle i, malo, ih istanjiti tučkom za meso. Šampinjone iseći na krupnije listiće, a beli luk i peršun, sitno, iseckati. Juneću supu skuvati od 200 ml vode i jedne kockice za goveđu supu.
U veći (po mogućstvu teflonski) tiganj sipati ulje i staviti da se zagreje. Šnicle začiniti, po ukusu, suvim biljnim začinom i biberom. Začinjene šnicle uvaljati u brašno i propržiti na vrelom ulju, sa svih strana, kako bi porumenele. Izvaditi ih iz masnoće i držati ih na toplom.
U istoj masnoći (ako je potrebno dodati još malo ulja), gde se propržilo meso, staviti iseckane šampinjone i pustiti da se dinstaju, dok ne ostane pola tečnosti, koju su pečurke pustile. Zatim dodati iseckani peršun i beli luk. Promešati i dinstati 1-2 minuta.
Posuti smesu sa dve kašike brašna i promešati. Sipati crno vino, pasirani paradajz, juneću supu, začiniti po ukusu i, kratko, prokuvati.
Rernu zagrejati na 200 stepeni. U nauljenu, vatrostalnu, posudu sipati malo sosa. Preko sosa poređati polovinu šnicli. Šnicle preliti polovinom sosa, pa preko, ponovo, poređati šnicle. Preliti ih ostatkom sosa.
Staviti činiju u rernu (nikako ne stavljati hladnu vatrostalnu činiju u vrelu rernu - pući će. Pre nego što počnete da ređate sastojke stavite je u, mlaku, rernu, da se zagreje) i peći 30 minuta. Kao prilog poslužiti krompir pire ili obarene makarone. Prijatno!!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: recepti.com
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem