Teletina je ukusno, mekano meso koje mogu da spreme i pravi početnici u kuhinji. Naš današnji predlog za ukusan ručak su najbolje teleće šnicle od samo 5 sastojaka. Potrebni su vam teletina, brašno, maslac, limun i kapari - naravno, i so i biber koje sigurno već imate kod kuće.

Evo kako se prave najbolje teleće šnicle od samo 5 sastojaka!

Sastojci:

  • 4 teleće šnicle
  • 100 grama pšeničnog brašna
  • 4 kašike maslaca
  • Sok 2 limuna
  • 2 kašike kapara

Kako se prave teleće šnicle od 5 sastojaka

9:59
Korak 1

Pripremite šnicle

Teleće šnicle istanjite tučkom, ili istucajte tiganjem preko komada folije, kako bi bile ravnomerne debljine. Začinite ih solju i biberom sa obe strane, i uvaljajte ih u brašno.

10:09
Korak 2

Ispržite šnicle

Maslac zagrejte na srednjoj vatri, pa pržite šnicle dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane. Izvadite ih na ubrus da se malo ocede.

10:10
Korak 3

Napravite sos za teleće šnicle

U tiganj sa maslacem dodajte kapare, promešajte i pustite da se proprže dva-tri minuta. Potom dodajte sok limuna. Pažljivo varjačom sa dna tiganja ostružite komadiće mesa koji su ostali od prženja, u njima je pravo bogatstvo ukusa!

10:11
Korak 4

Vratite šnicle u tiganj

Teleće šnicle vratite u sos, i pustite da se zagreju još minut-dva. Servirajte ih tople, uz pirinač, bareni krompir ili testeninu, i poželji ih ukrasite peršunom (nije obavezno).

BONUS VIDEO: Kako se spremaju teleće šnicle sa limun sosu?

Teletina iz rerne Instagram/healthyfood.addiction

(StvarUkusa/B.Z.J.)