Teletina je ukusno, mekano meso koje mogu da spreme i pravi početnici u kuhinji. Naš današnji predlog za ukusan ručak su najbolje teleće šnicle od samo 5 sastojaka. Potrebni su vam teletina, brašno, maslac, limun i kapari - naravno, i so i biber koje sigurno već imate kod kuće.
Evo kako se prave najbolje teleće šnicle od samo 5 sastojaka!
Sastojci:
- 4 teleće šnicle
- 100 grama pšeničnog brašna
- 4 kašike maslaca
- Sok 2 limuna
- 2 kašike kapara
Kako se prave teleće šnicle od 5 sastojaka
Pripremite šnicle
Teleće šnicle istanjite tučkom, ili istucajte tiganjem preko komada folije, kako bi bile ravnomerne debljine. Začinite ih solju i biberom sa obe strane, i uvaljajte ih u brašno.
Ispržite šnicle
Maslac zagrejte na srednjoj vatri, pa pržite šnicle dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane. Izvadite ih na ubrus da se malo ocede.
Napravite sos za teleće šnicle
U tiganj sa maslacem dodajte kapare, promešajte i pustite da se proprže dva-tri minuta. Potom dodajte sok limuna. Pažljivo varjačom sa dna tiganja ostružite komadiće mesa koji su ostali od prženja, u njima je pravo bogatstvo ukusa!
Vratite šnicle u tiganj
Teleće šnicle vratite u sos, i pustite da se zagreju još minut-dva. Servirajte ih tople, uz pirinač, bareni krompir ili testeninu, i poželji ih ukrasite peršunom (nije obavezno).
BONUS VIDEO: Kako se spremaju teleće šnicle sa limun sosu?
(StvarUkusa/B.Z.J.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus