Ideja za ručak nikad dosta, a zna se da Srbi ovaj obrok ne mogu da zamisle bez mesa. Ako želite da napravite ukusan ručak sa mesom, ali da ubacite i povrće, onda vam preporučujemo ovaj recept. Napravite belo meso zapečeno sa karfiolom koje će se dopasti celoj porodici. Možete da služite sa parčetom hleba ili sezonskom salatom.
Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 1 karfiol
- 2 jajeta
- 1 veza mladog luka
- šaka bebi spanaća
- 2 paradajza
- 200 g tvrdog sira
- 1 kašika majoneza
Recept za zapečeni karfiol sa piletinom:
Pripremite karfiol
Karfiol očistite i isecite na kriške, pa kratko blanširajte u ključaloj vodi. Dovoljno je da ostavite samo par minuta, oko 5-7. Procedite karfiol, pa nauljite i začine, a onda i poređajte u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Prelijte umućenim jajima koja ste posolili i pobiberili.
Pripremite meso
Isecite meso na tanke kriške, pa posolite i pobiberite. Stavite belo meso u posudu, pa dodajte majonez i seckan spanać. Sve dobro sjedinite rukama, pa poređajte preko karfiola.
Dodajte ostale sastojke
Preko poređajte iseckani paradajz, kao i mladi luk, pa onda sve pospite rendanim tvrdim sirom.
Pecite
Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata.
Pročitajte i ovo: Recept za zapečeni karfiol sa piletinom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem