Giros uglavnom vezujemo za Grčku i odmor na moru. Mi vam donosimo fantastičan recept pomoću kojeg možete da napravite originalni pileći giros kod kuće i to baš lako i brzo. Nije vam potrebno kulinarsko iskustvo kako biste uspeli da napravite ovo poznato jelo, a sigurni smo da ćete uživati u ukusu.
Sastojci:
- 1 kg belog mesa
- 1 kašičica soli
- 1/2 kašičice bibera
- 2 čena belog luka
- 1 kašičica origana
- 1/2 limuna
- 1/2 kašičice mlevenog kumina
- 1/2 šolje grčkog jogurta
- 2 kašike maslinovog ulja
Recept za giros:
Pripremite meso
Isecite meso na tanje šnicle, pa stavite u neku posudu. Sipajte sok od limuna, maslinovo ulje, jogurt, mleveni beli luk, so, biber, origano i kumin. Sve dobro promešajte.
Stavite meso u tiganj
U tiganj stavite krompir sa ljuskom koji ste dobro oprali. U njega stavite štapić za ražnjić, pa preko poređajte meso i prelijte ostatkom marinade.
Pecite giros
Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta. Povremeno otvorite rernu i prelijte giros tečnošću iz tiganja.
Pročitajte i ovo: Kako se pravi giros pica
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem