Giros je specijalitet koji nam dolazi iz Grčke i koji često jedemo na moru. Možete da se napravi na nekoliko načina, a mi vam donosimo jedan sjajan recept. Napravte giros od svinjskog mesa u koji ćete dodati caciki umak, paradajz, luk, ali i obogatite rukolom i parmezanom. Ovako pripremljen giros će se svima dopasti. 

Sastojci:

  • 1 pakovanje integralnih tortilja
  • 250 g svinjskog mesa 
  • malo rukole 
  • par komada mladog luka 
  • paradajz 
  • parmezan 
  • caciki umak

Recept za giros sa svinjskim mesom i caciki umakom:

10:33
Korak 1

Ispržite meso 

Svinjsko meso posolite i pobiberite, pa malo nauljite. Pokrijte provdinom folijom i ostavite da odstoji 15 minuta. Zatim meso iseckajte na kockice, pa ispržite u tiganju. 

10:34
Korak 2

Pripremite ostale sastojke 

Paradajz možete da isečete na kolutove ili na kriške. Mladi luk iseckajte na kolutove, a parmezan izrendajte (ako ne koristite onaj u kesi). 

10:34
Korak 3

Napravite giros 

Na tortilju stavite malo rukole, pa poređajte proprženo meso. Zatim premažite caciki sosom, pospite seckanim mladim lukom, dodajte paradajz i pospite parmezanom. Prijatno!

Pročitajte i ovo: Kako da napravite giros kao Grci

BONUS VIDEO:

TikTok/callmebelly trik za najsočniju piletinu

(StvarUkusa/S.B.)