Giros je specijalitet koji nam dolazi iz Grčke i koji često jedemo na moru. Možete da se napravi na nekoliko načina, a mi vam donosimo jedan sjajan recept. Napravte giros od svinjskog mesa u koji ćete dodati caciki umak, paradajz, luk, ali i obogatite rukolom i parmezanom. Ovako pripremljen giros će se svima dopasti.
Sastojci:
- 1 pakovanje integralnih tortilja
- 250 g svinjskog mesa
- malo rukole
- par komada mladog luka
- paradajz
- parmezan
- caciki umak
Recept za giros sa svinjskim mesom i caciki umakom:
Ispržite meso
Svinjsko meso posolite i pobiberite, pa malo nauljite. Pokrijte provdinom folijom i ostavite da odstoji 15 minuta. Zatim meso iseckajte na kockice, pa ispržite u tiganju.
Pripremite ostale sastojke
Paradajz možete da isečete na kolutove ili na kriške. Mladi luk iseckajte na kolutove, a parmezan izrendajte (ako ne koristite onaj u kesi).
Napravite giros
Na tortilju stavite malo rukole, pa poređajte proprženo meso. Zatim premažite caciki sosom, pospite seckanim mladim lukom, dodajte paradajz i pospite parmezanom. Prijatno!
Pročitajte i ovo: Kako da napravite giros kao Grci
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus