Giros je specijalitet koji nam dolazi iz Grčke i koji često jedemo na moru. Možete da se napravi na nekoliko načina, a mi vam donosimo jedan sjajan recept. Napravte giros od svinjskog mesa u koji ćete dodati caciki umak, paradajz, luk, ali i obogatite rukolom i parmezanom. Ovako pripremljen giros će se svima dopasti.
Sastojci:
- 1 pakovanje integralnih tortilja
- 250 g svinjskog mesa
- malo rukole
- par komada mladog luka
- paradajz
- parmezan
- caciki umak
Recept za giros sa svinjskim mesom i caciki umakom:
Ispržite meso
Svinjsko meso posolite i pobiberite, pa malo nauljite. Pokrijte provdinom folijom i ostavite da odstoji 15 minuta. Zatim meso iseckajte na kockice, pa ispržite u tiganju.
Pripremite ostale sastojke
Paradajz možete da isečete na kolutove ili na kriške. Mladi luk iseckajte na kolutove, a parmezan izrendajte (ako ne koristite onaj u kesi).
Napravite giros
Na tortilju stavite malo rukole, pa poređajte proprženo meso. Zatim premažite caciki sosom, pospite seckanim mladim lukom, dodajte paradajz i pospite parmezanom. Prijatno!
Pročitajte i ovo: Kako da napravite giros kao Grci
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem