Leto polako prolazi i svi se sa nostalgijom podsećaju kako su se provodili na moru. Pored sveže ribe i morskih plodova na odmoru ljudi najčešće jedu giros, pogotovo ako su u Grčkoj. Giros od piletine nije težak za pravljenje, pa to možete da uradite i kod kuće u rerni. Sve što vam je potrebno je par jeftinih sastojaka i malo vremena. Uz omiljeno jelo svih turista možete da poslužite i originalnu caciki salatu, a pročitajte i kako da napravite pita hleb

Sastojci:

  • 4 pileća filea 
  • 400 g jogurta
  • sok od 1/2 limuna
  • peršun
  • začin za piletinu
  • 4-5 krompira
  • ljubičasti luk

Za posluženje: 

  • paradajz
  • 1/2 kupusa 
  • ljubičasti luk 

Priprema:
Jogurt pomešajte sa seckanim peršunom, sokom od limuna, dodajte začin za piletinu, so, biber i dobro promešajte. Meso isecite na tanje šnicle, pa prelijte. Lepo rasporedite da prelivom pokirete meso. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se marinira 30-40 minuta. Na sredinu pleha obloženog pek papirom stavite ceo luk. Stavite štapić za ražnjić u luk i preko ređajte marinirano meso. Krompir isecite kao za pomfrit, pa nauljite, začinite i promešajte. Poređajte oko mesa. Pecite na 220°C oko 40 minuta. Isecite paradajz, kupus i luk i servirajte sa isečenim mesom i pomfritom. 

Pileći giros
Printscreen/YT/Lecker schnell 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE