Sada više ne morate da budete u Grčkoj kako biste jeli pravi giros. Napravite sami kod kuće lepinje, caciki i eto vam večere. 

Sastojci:

  • 370 g brašna 
  • 150 ml mleka 
  • 75 ml vode 
  • 15 g kvasca 
  • 1 kašika maslinovog ulja 
  • 1 kašičica soli 
  • 1 kašičice šećera

Priprema:

Pomešajte sve sastojke i umesite glatko testo. Zatim nauljite i ostavite u pokrivenoj posudi da odmori. Premesite testo na pobrašnjenoj površini i podelite na 6 loptica. Pokrijte i ostavite da odmori 10 minuta. 

Zagrejte tiganj, pa dodajte malo maslinovog ulja. Testo razvucite u obliku kruga prečnika 10 cm. Pecite po minuta sa svake strane. 

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu

Izvor: stvarukusa.rs