Sada više ne morate da budete u Grčkoj kako biste jeli pravi giros. Napravite sami kod kuće lepinje, caciki i eto vam večere.
Sastojci:
- 370 g brašna
- 150 ml mleka
- 75 ml vode
- 15 g kvasca
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičice šećera
Priprema:
Pomešajte sve sastojke i umesite glatko testo. Zatim nauljite i ostavite u pokrivenoj posudi da odmori. Premesite testo na pobrašnjenoj površini i podelite na 6 loptica. Pokrijte i ostavite da odmori 10 minuta.
Zagrejte tiganj, pa dodajte malo maslinovog ulja. Testo razvucite u obliku kruga prečnika 10 cm. Pecite po minuta sa svake strane.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom