Od mlevenog mesa možete da pravite raznovrsna jela, a jedno od najboljih su i ćufte. Njihova priprema nije komplikovana i svima uspevaju, a mi vam danas predlažemo da isprobate i ovaj recept. Napravite ćufte punjene nadevom od povrća i sira. Ako želite možete da dodate još neki sastojak po želji.
Sastojci:
- 800 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- so, biber, slatka paprika, beli luk u prahu
- Za punjenje:
- 1 crni luk
- 2 duguljasta paradajza
- 1/3 paprike
- 140 g tvrdog sira
- 1 kašika majoneza
Recept za ćufte punjene sirom i povrćem:
Pripremite meso
U posudi pomešajte mleveno meso, seckani crni luk, posolite, pobiberite, pa pospite slatkom paprikom i belim lukom u prahu. Sve dobro sjedinite rukama, pa pokrijte providnom folijom i stavite u frižider na pola sata.
Napravite nadev
U posudi pomešajte sitno seckani crni luk, papriku, paradajz i rendani sir. Posolite i pobiberite i dodajte majonez, pa sve lepo promešajte.
Napravite ćufte
Nauljite pleh, pa stavite okrugli kalup. Stavute meso unutra, pa sredinu pritisnite nakvašenom rakijskom čašom kako biste napravili udubljenje. Tako radite dok ne utrošite meso, pa svako udubljenje napunite nadevom. Pecite na 180°C oko 40 minuta.
Pročitajte i ovo: Goveđe ćufte sa taljatelama
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus