Pohovano meso svi obožavaju, a možete da ga pravite od svinjetine, piletine, ćuretine... Postoji dosta trikova kako da vam pohovano meso uvek uspe, a danas vam donosimo malo drugačiji recept. Napravite pohovane batake koje umesto da pržite u zagrejanom ulju, pečete u rerni. 

Sastojci:

  • 8 bataka
  • 2 čena belog luka 
  • 4 kašike soja sosa
  • 50 ml maslinovog ulja 
  • Za pohovanje:
  • 1 jaje
  • 4 kašike pavlake
  • 4 kašike prezle
  • 4 kašike brašna

Recept za pohovane batake:

15:02
Korak 1

Marinirajte batake 

Skinite kožicu sa mesa, pa isecite kosku na dnu. Zatim rasecite vrh mesa, tako da dobijete kao lepezu. Posolite i pobiberite sa obe strane i stavite u posudu. Dodajte mleveni beli luk, sojin sos i maslinovo ulje, pa sve lepo promešajte. Pokrijte providnom folijom i marinirajte pola sata. 

15:03
Korak 2

Ispohujte meso 

Umutite jaja sa pavlakom i začinite po želji, a u drugom tanjiru pomešajte brašno i prezle. Uvaljajte batake prvo u jaja, a onda i u prezle, pa ređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite puterom sobne temperature i pokrijte pek papirom koji ste pokvasili. 

15:03
Korak 3

Pecite 

Batake pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta. 

Pročitajte i ovo: Ćureći bataci sa mladim krompirom u pivu

BONUS VIDEO: 

Instagram/sara.haven Recept za pileće burgere sa spanaćem i fetom

(StvarUkusa/S.B.)