Pohovano meso svi obožavaju, a možete da ga pravite od svinjetine, piletine, ćuretine... Postoji dosta trikova kako da vam pohovano meso uvek uspe, a danas vam donosimo malo drugačiji recept. Napravite pohovane batake koje umesto da pržite u zagrejanom ulju, pečete u rerni.
Sastojci:
- 8 bataka
- 2 čena belog luka
- 4 kašike soja sosa
- 50 ml maslinovog ulja
- Za pohovanje:
- 1 jaje
- 4 kašike pavlake
- 4 kašike prezle
- 4 kašike brašna
Recept za pohovane batake:
Marinirajte batake
Skinite kožicu sa mesa, pa isecite kosku na dnu. Zatim rasecite vrh mesa, tako da dobijete kao lepezu. Posolite i pobiberite sa obe strane i stavite u posudu. Dodajte mleveni beli luk, sojin sos i maslinovo ulje, pa sve lepo promešajte. Pokrijte providnom folijom i marinirajte pola sata.
Ispohujte meso
Umutite jaja sa pavlakom i začinite po želji, a u drugom tanjiru pomešajte brašno i prezle. Uvaljajte batake prvo u jaja, a onda i u prezle, pa ređajte na pleh obložen pek papirom. Premažite puterom sobne temperature i pokrijte pek papirom koji ste pokvasili.
Pecite
Batake pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta.
Pročitajte i ovo: Ćureći bataci sa mladim krompirom u pivu
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus