Pravi srpski nedeljni ručak ne može da se zamisli bez mesa i krompira. Ako želite da napravite nešto ukusno, a da ne stojite pored šporeta satima, onda vam predlažemo da isprobate ovaj recept. U pitanju su bataci i krompir koji se spremaju u tiganju, i to vrlo jednostavno. Lagano se krčakaju u bujonu i soku od limuna koji čine ovo jelo aromatičnim i mekanim. Uživajte!
Sastojci:
- 3 bataka sa karabatakom
- 2 čena belog luka
- 500 g krompira
- 1 limun
- 200 ml pilećeg bujona
- origano
Recept za batake i krompir iz tiganja:
Ispržite meso
Posolite i pobiberite meso sa obe strane. U tiganj sipajte malo ulja, pa propržite batake i karabatake sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite meso iz tiganja.
Ispržite krompir
Krompir isecite, pa dodajte u tiganj gde je bilo meso. Dodajte i očišćenji i spljošteni beli luk, pa pržite dok ne uhvati koricu. Ako je potrebno sipajte još malo ulja.
Pomešajte sastojke
Kada se krompir proprži vratite meso u tiganj, pa sipajte sok od limuna i bujon. Pospite origanom i malo promešajte. Poklopite i kuvajte dok meso i krompir ne omekšaju. Povremeno promešajte.
Pročitajte i ovo: Toskana bataci
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus