Pravi srpski nedeljni ručak ne može da se zamisli bez mesa i krompira. Ako želite da napravite nešto ukusno, a da ne stojite pored šporeta satima, onda vam predlažemo da isprobate ovaj recept. U pitanju su bataci i krompir koji se spremaju u tiganju, i to vrlo jednostavno. Lagano se krčakaju u bujonu i soku od limuna koji čine ovo jelo aromatičnim i mekanim. Uživajte!

Sastojci:

  • 3 bataka sa karabatakom
  • 2 čena belog luka
  • 500 g krompira
  • 1 limun
  • 200 ml pilećeg bujona
  • origano

Recept za batake i krompir iz tiganja:

15:44
Korak 1

Ispržite meso 

Posolite i pobiberite meso sa obe strane. U tiganj sipajte malo ulja, pa propržite batake i karabatake sa obe strane dok ne dobiju zlatnu boju. Izvadite meso iz tiganja. 

15:47
Korak 2

Ispržite krompir

Krompir isecite, pa dodajte u tiganj gde je bilo meso. Dodajte i očišćenji i spljošteni beli luk, pa pržite dok ne uhvati koricu. Ako je potrebno sipajte još malo ulja. 

15:47
Korak 3

Pomešajte sastojke 

Kada se krompir proprži vratite meso u tiganj, pa sipajte sok od limuna i bujon. Pospite origanom i malo promešajte. Poklopite i kuvajte dok meso i krompir ne omekšaju. Povremeno promešajte. 

Pročitajte i ovo: Toskana bataci

BONUS VIDEO: 

Instagram/ spoonfulofsi Pileći suvlaki

(StvarUkusa/S.B.)