Karbonara kajgana sa slaninom i kiselom pavlakom svakako podrazumeva jaja, ali uz to i neslani puter, slaninu, kiselu pavlaku i parmezan. Možda ćete želeti da napravite i zapečeni paradajz i jaja sa bosiljkom, ljutom paprikom i parmezanom. Karbonara kajgana je odlična opcija ako želite da izbegnete testo, a jaja će dovoljno da vas zasite. Evo kako se pravi karbonara kajgana sa slaninom i kiselom pavlakom!
Sastojci:
- Veliki komad neslanog putera, plus dodatak za mazanje
- 100 g slanine, isečene na kockice
- 6 jaja
- 1 kisela pavlaka
- 50 g parmezana, sitno narendanog, plus dodatak za serviranje
Recept za karbonara kajganu sa slaninom i kiselom pavlakom
Izdinstajte slaninu
Za karbonara kajganu sa slaninom i kiselom pavlakom stavite puter i slaninu u srednju šerpu, a zatim stavite na tihu vatru. Lagano dinstajte slaninu 5 minuta, dok ispušta masnoću, i ne postane hrskava. Izvadite šupljikavom kašikom i stavite na tanjir, i ostavite što više masti u tiganju.
Umutite jaja
Umutite jaja sa malo soli, kiselom pavlakom i parmezanom. Sipajte u isti tiganj u kome ste pržili slaninu, dodajte veoma izdašno mleveni biber, pa još jednom umutite da se otopljena mast rasporedi kroz jaja. Stavite na tihu vatru i kuvajte 5 minuta, povremeno mešajući, dok jaja skoro, ali ne i potpuno, budu čvrsta.
Dodajte slaninu
Ubacite u jaja slaninu i ostavite na stranu. Servirajte na tanjire i pospite rendanim parmezanom i sa još malo bibera. Uživajte u karbonara kajgani sa slaninom i kiselom pavlakom!
Pročitajte 4 trika kuvara za najukusniju kajganu
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs