Karbonara kajgana sa slaninom i kiselom pavlakom svakako podrazumeva jaja, ali uz to i neslani puter, slaninu, kiselu pavlaku i parmezan. Možda ćete želeti da napravite i zapečeni paradajz i jaja sa bosiljkom, ljutom paprikom i parmezanom. Karbonara kajgana je odlična opcija ako želite da izbegnete testo, a jaja će dovoljno da vas zasite. Evo kako se pravi karbonara kajgana sa slaninom i kiselom pavlakom!

Sastojci:

  • Veliki komad neslanog putera, plus dodatak za mazanje
  • 100 g slanine, isečene na kockice
  • 6 jaja
  • 1 kisela pavlaka
  • 50 g parmezana, sitno narendanog, plus dodatak za serviranje

Recept za karbonara kajganu sa slaninom i kiselom pavlakom

10:32
Korak 1

Izdinstajte slaninu

Za karbonara kajganu sa slaninom i kiselom pavlakom stavite puter i slaninu u srednju šerpu, a zatim stavite na tihu vatru. Lagano dinstajte slaninu 5 minuta, dok ispušta masnoću, i ne postane hrskava. Izvadite šupljikavom kašikom i stavite na tanjir, i ostavite što više masti u tiganju.

10:34
Korak 2

Umutite jaja

Umutite jaja sa malo soli, kiselom pavlakom i parmezanom. Sipajte u isti tiganj u kome ste pržili slaninu, dodajte veoma izdašno mleveni biber, pa još jednom umutite da se otopljena mast rasporedi kroz jaja. Stavite na tihu vatru i kuvajte 5 minuta, povremeno mešajući, dok jaja skoro, ali ne i potpuno, budu čvrsta.

10:35
Korak 3

Dodajte slaninu

Ubacite u jaja slaninu i ostavite na stranu. Servirajte na tanjire i pospite rendanim parmezanom i sa još malo bibera. Uživajte u karbonara kajgani sa slaninom i kiselom pavlakom!

Pročitajte 4 trika kuvara za najukusniju kajganu

BONUS VIDEO

TikTok/fooddolls Kajgana iz rerne

StvarUkusa/L.S.