Karbonara kajgana sa slaninom i kiselom pavlakom svakako podrazumeva jaja, ali uz to i neslani puter, slaninu, kiselu pavlaku i parmezan. Možda ćete želeti da napravite i zapečeni paradajz i jaja sa bosiljkom, ljutom paprikom i parmezanom. Karbonara kajgana je odlična opcija ako želite da izbegnete testo, a jaja će dovoljno da vas zasite. Evo kako se pravi karbonara kajgana sa slaninom i kiselom pavlakom!
Sastojci:
- Veliki komad neslanog putera, plus dodatak za mazanje
- 100 g slanine, isečene na kockice
- 6 jaja
- 1 kisela pavlaka
- 50 g parmezana, sitno narendanog, plus dodatak za serviranje
Recept za karbonara kajganu sa slaninom i kiselom pavlakom
Izdinstajte slaninu
Za karbonara kajganu sa slaninom i kiselom pavlakom stavite puter i slaninu u srednju šerpu, a zatim stavite na tihu vatru. Lagano dinstajte slaninu 5 minuta, dok ispušta masnoću, i ne postane hrskava. Izvadite šupljikavom kašikom i stavite na tanjir, i ostavite što više masti u tiganju.
Umutite jaja
Umutite jaja sa malo soli, kiselom pavlakom i parmezanom. Sipajte u isti tiganj u kome ste pržili slaninu, dodajte veoma izdašno mleveni biber, pa još jednom umutite da se otopljena mast rasporedi kroz jaja. Stavite na tihu vatru i kuvajte 5 minuta, povremeno mešajući, dok jaja skoro, ali ne i potpuno, budu čvrsta.
Dodajte slaninu
Ubacite u jaja slaninu i ostavite na stranu. Servirajte na tanjire i pospite rendanim parmezanom i sa još malo bibera. Uživajte u karbonara kajgani sa slaninom i kiselom pavlakom!
Pročitajte 4 trika kuvara za najukusniju kajganu
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus