Da li neko može da odoli pohovanom mesu? Najčešće se pohuje belo meso, ali možete da koristite i svinjsko, ćureće... Postoji dosta trikova za pohovano belo meso, a mi vam donosimo još jedan super recept koji je popularan na društvenoj mreži Instagram. Tajna sočnog i mekanog mesa krije se u marinadi od jogurta.
Sastojci:
- 3-4 pileća filea
- 500 g jogurta
- začin po želji (so, biber, origano, slatka paprika...)
- malo brašna
- 1 jaje
Najbolji recept za pohovano meso:
Marinirajte meso
U posudi pomešajte jogurt, začine po želji, a onda dodajte jaje i sve dobro sjedinite. Uvaljajte belo meso u dobijenu smesu. Pokrijte provdinom folijom i ostavite da se marinira u frižideru najmanje pola sata.
Uvaljajte meso u brašno
Nakon što se meso mariniralo, uvaljajte ga u brašno i ređajte u tiganj u kojem ste zagrejali ulje.
Pržite meso
Pržite meso dok ne dobije zlatnu boju sa obe strane.
Pročitajte i ovo: Pohovane svinjske šnicle
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem