Da li neko može da odoli pohovanom mesu? Najčešće se pohuje belo meso, ali možete da koristite i svinjsko, ćureće...  Postoji dosta trikova za pohovano belo meso, a mi vam donosimo još jedan super recept koji je popularan na društvenoj mreži Instagram. Tajna sočnog i mekanog mesa krije se u marinadi od jogurta. 

Sastojci:

  • 3-4 pileća filea
  • 500 g jogurta
  • začin po želji (so, biber, origano, slatka paprika...)
  • malo brašna 
  • 1 jaje 

Najbolji recept za pohovano meso:

12:25
Korak 1

Marinirajte meso 

U posudi pomešajte jogurt, začine po želji, a onda dodajte jaje i sve dobro sjedinite. Uvaljajte belo meso u dobijenu smesu. Pokrijte provdinom folijom i ostavite da se marinira u frižideru najmanje pola sata. 

12:26
Korak 2

Uvaljajte meso u brašno

Nakon što se meso mariniralo, uvaljajte ga u brašno i ređajte u tiganj u kojem ste zagrejali ulje. 

12:26
Korak 3

Pržite meso

Pržite meso dok ne dobije zlatnu boju sa obe strane. 

Pročitajte i ovo: Pohovane svinjske šnicle

BONUS VIDEO: 

Kineska piletina  Instagram/iankewks

(StvarUkusa/S.B.)