Teleće šnicle sa puterom i remuladom od jabuka su izuzetno mekane, a savršeno se uklapaju uz pomfrit. Spremne su za jelo za 30 minuta. Možda ćete želeti da isprobate i teleće šnicle u sosu s povrćem. Evo kako da napravite teleće šnicle sa puterom i remuladom od jabuka.
Sastojci:
- 240 g telećeg buta
- Velika šaka običnog brašna, dobro začinjena solju i biberom
- 2 srednja jajeta, lagano umućena sa 2 kašike slatke pavlake
- 100 g prezle
- 100 g neslanog putera
- 2 kašike ulja
- mešavina majčine dušice, ruzmarina i žalfije
Za remuladu:
- Sok od ½ limuna
- ½ malog celera
- 2 jabuke
- 4 kašike majoneza
- 2 kašike senfa
- 2 kašike slatke pavlake
- šaka svežeg peršuna, iseckanog
Recept za teleće šnicle sa puterom i remuladom od jabuka
Teletinu uvaljajte u prezle
Za teleće šnicle, stavite komade teletine između 2 lista prozirne folije ili nelepljivog papira za pečenje i istanjite oklagijom do debljine oko 3 mm. Brašno i prezle stavite na odvojene tanjire i sipajte mešavinu jaja i krema u plitku činiju. Umočite teletinu u brašno, pa u mešavinu jaja, pa u prezle, otresajući višak. Šnicle stavite na tacnu, dok aromatizujete puter i pravite remuladu.
Zagrejte puter sa začinskim biljem
Zagrejte veliki tiganj na veoma laganoj vatri. Dodajte puter i ulje, zgnječite začinsko bilje u rukama da pusti arome, pa dodajte u tiganj. Lagano zagrejte da se puter rastopi, a zatim ga držite na toplom – ne dozvolite da puter cvrči – 5 minuta da se ukusi bilja prožmu. Uklonite sa vatre i ostavite na stranu. Za remouladu stavite sok od limuna u srednju činiju. Celer i jabuke oljuštite, a zatim isecite na tanke trake, dok ih sipate u sok. Pomešajte sa preostalim sastojcima, dobro začinite, pa ostaviti na stranu.
Ispržite šnicle
Da biste pržili šnicle, zagrejte puter sa začinskim biljem u tiganju na srednje jakoj vatri. Čim zacvrči, pržite šnicle po 2 minuta sa svake strane dok ne postanu zlatne i hrskave. Poslužite uz remuladu. Uživajte u telećim šniclama sa puterom i remuladom od jabuka.
Pročitajte kako se prave GOVEĐE ŠNICLE PRELIVENE SOSOM OD PEČURAKA
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus