Teleće šnicle sa puterom i remuladom od jabuka su izuzetno mekane, a savršeno se uklapaju uz pomfrit. Spremne su za jelo za 30 minuta. Možda ćete želeti da isprobate i teleće šnicle u sosu s povrćem. Evo kako da napravite teleće šnicle sa puterom i remuladom od jabuka.

Sastojci:

  • 240 g telećeg buta
  • Velika šaka običnog brašna, dobro začinjena solju i biberom
  • 2 srednja jajeta, lagano umućena sa 2 kašike slatke pavlake
  • 100 g prezle
  • 100 g neslanog putera
  • 2 kašike ulja
  • mešavina majčine dušice, ruzmarina i žalfije

Za remuladu:

  • Sok od ½ limuna
  • ½ malog celera
  • 2 jabuke
  • 4 kašike majoneza
  • 2 kašike senfa
  • 2 kašike slatke pavlake
  • šaka svežeg peršuna, iseckanog

Recept za teleće šnicle sa puterom i remuladom od jabuka

14:48
Korak 1

Teletinu uvaljajte u prezle

Za teleće šnicle, stavite komade teletine između 2 lista prozirne folije ili nelepljivog papira za pečenje i istanjite oklagijom do debljine oko 3 mm. Brašno i prezle stavite na odvojene tanjire i sipajte mešavinu jaja i krema u plitku činiju. Umočite teletinu u brašno, pa u mešavinu jaja, pa u prezle, otresajući višak. Šnicle stavite na tacnu, dok aromatizujete puter i pravite remuladu.

14:53
Korak 2

Zagrejte puter sa začinskim biljem

Zagrejte veliki tiganj na veoma laganoj vatri. Dodajte puter i ulje, zgnječite začinsko bilje u rukama da pusti arome, pa dodajte u tiganj. Lagano zagrejte da se puter rastopi, a zatim ga držite na toplom – ne dozvolite da puter cvrči – 5 minuta da se ukusi bilja prožmu. Uklonite sa vatre i ostavite na stranu. Za remouladu stavite sok od limuna u srednju činiju. Celer i jabuke oljuštite, a zatim isecite na tanke trake, dok ih sipate u sok. Pomešajte sa preostalim sastojcima, dobro začinite, pa ostaviti na stranu.

14:53
Korak 3

Ispržite šnicle

Da biste pržili šnicle, zagrejte puter sa začinskim biljem u tiganju na srednje jakoj vatri. Čim zacvrči, pržite šnicle po 2 minuta sa svake strane dok ne postanu zlatne i hrskave. Poslužite uz remuladu. Uživajte u telećim šniclama sa puterom i remuladom od jabuka.

Pročitajte kako se prave GOVEĐE ŠNICLE PRELIVENE SOSOM OD PEČURAKA

BONUS VIDEO

Teletina iz rerne Instagram/healthyfood.addiction

StvarUkusa/L.S.