Jelo na kašiku je nezaobilazno na srpskoj trpezi, a jedno od najpoznatijih i najlakših za pripremu je i paprikaš. Umesto klasičnog recepta, predlažemo vam da napravite prolećni paprikaš krcat mesom koji se peče u rerni. Sastojci se samo poređaju u zemljani sač i to je sva mudrost. Paprikaš sa mesom uspeva svima i to iz prvog pokušaja, a dovoljno je da ga poslužite sa salatom ili parčetom sira.
Sastojci:
- 5 kašike svinjske masti
- 500 g belog mesa
- 500 g svinjskog mesa od buta
- 500 g junećeg mesa od plećke
- 300 g mladog luka
- 1 kg krompira
- 2 paprike
- 3 tikvice
- 1 kesa smrznutog povrća
- 1 kašika dimljene mlevene paprike
- 1,5 čaša vode
Recept za pečeni paprikaš iz sača:
Pripremite povrće i meso
Meso očistite i isecite na veće kocke. Krompir i tikvice oljuštite, pa isecite na kolutove. Mladi luk i papriku takođe isecite na kolutove. Meso začinite po ukusu.
Poređajte sastojke u sač
Sač premažite sa tri kašike masti, pa poređajte meso i povrće. Sve lepo promešajte i još začinite, ako je potrebno. Sipajte vodu i na vrh stavite preostalu kašiku masti.
Pecite paprikaš
Poklopite, pa stavite u hladnu rernu i pecite na 250°C oko sat i po vremena. Zatim smanjite temperaturu na 150°C i skinite poklopac, pa pecite još nekih sat vremena.
Pročitajte i ovo: Paprikaš sa ćuftama za štedljive domaćice
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus