Pred kraj meseca svi gledaju kako da što više uštede, pa vam mi donosimo sjajan recept za ukusan paprikaš sa ćuftama. Lako se pravi, većinu sastojaka imate kod kuće, a najbolje je od svega je da svima uspeva, pa sa ovim receptom nema greške. Receptu za paprikaš će se najviše oduševiti štedljive domaćice, jer ne samo da će uštedeti koji dinar, već će napraviti i ukusan ručak za celu porodicu.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 2 jajeta
- 30 g prezli
- 1/2 veze peršuna
- 1 kašičica slatke paprike
- 1/2 kašičice kumina
- 1 kašičica timijana
- Za povrće:
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 4 šargarepe
- 2 paprike
- 800 g krompira
- 200 ml paradajz sosa
- 750 ml vode
- 1 kašičica slatke paprike
- 1/2 kašičice origana
Recept za paprikaš sa ćuftama - super za štedljive domaćice:
Napravite ćufte
U posudi pomešajte mleveno meso, jaja, prezle, seckani peršun, posolite, pobiberite, pospite timijanom, slatkom paprikom, kuminom i dodajte naseckani crni luk. Sve dobro sjedinite rukama. Pokrijte providnom folijom i ostavite sat vremena u frižideru. Oblikujte ćufte i propžite u tiganju nekih 2 minuta.
Pripremite povrće
I šerpi na maslinovom ulju propržite sitno seckani crni luk, a kada on omekša dodajte i seckani beli luk, kao i šargarepu. Kada povrće malo omekša dodajte seckanu papriku. Poklopite i dinstajte 3 minuta, pa dodajte krompir koji ste isekli, sipajte vodu i paradajz sos. Posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i origanom, pa promešajte. Poklopite i kuvajte 15 minuta na laganoj vatri.
Dodajte ćufte u paprikaš
Zatim u šerpu vratite ćufte i ponovo poklopite, pa kuvajte još 10 minuta. Gotovo jelo pospite seckanim peršunom.
Pročitajte i ovo: Recept za pečeni krompir paprikaš
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus