Krompir paprikaš je svaka domaćica pravila bar jednom u životu. Njegova priprema nije teška, sastojci su jeftini, pa se većina ljudi odlučuje za ovo kuvano jelo kada je u finansijskoj stici, jer za malo para dobijete ukusan obrok. Danas vam predlažemo da isprobate recept za krompir paprikaš koji se ne kuva, već se peče u rerni, a sigurni smo da će vam se dopasti.
Sastojci:
- 600 g bataka
- 1 praziluk
- 1 ljuta papričica
- 2 kašičice slatke paprike
- 1 paprika
- 1 štapić celera
- 2 šargarepe
- 3 krompira
- 500 ml paradajz sosa
- 2 čena belog luka
Recept za paprikaš koji se peče u rerni:
Pripremite meso
Batacima izvadite kost, a ako ste kupili otkoštene, onda isecite na krupnije komade. Posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom, pa prelijte maslinovim uljem. Lepo promešajte. Propržite meso u tiganju ili šerpi.
Dodajte povrće
U šerpu sa mesom dodajte seckane paprike, paraziluk, pa pospite preostalu slatku papriku i promešajte. Pržite dok povrće ne omekša, pa prebacite u zemljanu ili vatrostalnu tepstiju. Dodajte krupno iseckan celer i šargarepu, kao i krompir i beli luk.
Pecite paprikaš
Sipajte paradajz sos, pa ako želite dodajte secakni peršun i mirđiju. Poklopite i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 60 minuta. Skinite poklopac i lepo promešajte.
Pročitajte i ovo: Recept za goveđi paprikaš
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem