Krompir paprikaš je svaka domaćica pravila bar jednom u životu. Njegova priprema nije teška, sastojci su jeftini, pa se većina ljudi odlučuje za ovo kuvano jelo kada je u finansijskoj stici, jer za malo para dobijete ukusan obrok. Danas vam predlažemo da isprobate recept za krompir paprikaš koji se ne kuva, već se peče u rerni, a sigurni smo da će vam se dopasti.

Sastojci:

  • 600 g bataka
  • 1 praziluk
  • 1 ljuta papričica
  • 2 kašičice slatke paprike
  • 1 paprika
  • 1 štapić celera
  • 2 šargarepe
  • 3 krompira
  • 500 ml paradajz sosa
  • 2 čena belog luka

Recept za paprikaš koji se peče u rerni:

15:07
Korak 1

Pripremite meso

Batacima izvadite kost, a ako ste kupili otkoštene, onda isecite na krupnije komade. Posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom, pa prelijte maslinovim uljem. Lepo promešajte. Propržite meso u tiganju ili šerpi. 

15:09
Korak 2

Dodajte povrće 

U šerpu sa mesom dodajte seckane paprike, paraziluk, pa pospite preostalu slatku papriku i promešajte. Pržite dok povrće ne omekša, pa prebacite u zemljanu ili vatrostalnu tepstiju. Dodajte krupno iseckan celer i šargarepu, kao i krompir i beli luk. 

15:09
Korak 3

Pecite paprikaš 

Sipajte paradajz sos, pa ako želite dodajte secakni peršun i mirđiju. Poklopite i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 60 minuta. Skinite poklopac i lepo promešajte.

Pročitajte i ovo: Recept za goveđi paprikaš

BONUS VIDEO: 

PAPRIKAŠ PRSTE DA POLIŽEŠ! U 19. epizodi serijala majke i snajke iskustvo odnelo prevagu MAJKA ZORICA OBJASNILA KAKO SE KUVA Kurir televizija

(StvarUkusa/S.B.)