Sarme bez grama mesa mogu da se prave samo sa pirinčem, po klasičnom receptz, ali ipak postoji i ukusnija verzija. Sarmice od kupusa bez grama mesa su veoma ukusno i posno jelo. Možda ćete želeti da isprobate i slanu sarma tortu idealnu za slave il ručak. Klasična verzija uključuje punjenje krompira i prženog luka. Po želji možete dodati i drugo povrće, kao što su pečurke. Evo kako da napravite sarme bez grama mesa.

Sastojci:

  • 2 kupusa
  • 2 kg oljuštenog krompira
  • biber i so po ukusu
  • 5-6 glavica luka
  • ulje, voda

Recept za sarme bez mesa

10:55
Korak 1

Prokuvajte kupus

Za sarme bez mesa prvo isecite glavice kupusa. Važno je da se listovi tada dobro odvoje. Sipajte vodu u visoku šerpu, posolite. Kada voda provri, stavite kupus u vodu. Pokrijte poklopcem i dovedite do ključanja.

10:59
Korak 2

Skuvajte krompir

Odvojite svaki list kupusai isecite debele žile. U isto vreme skuvajte 500 g krompira u slanoj vodi. Narendajte jedan luk na krupno rende. Zatim sav preostali krompir (1,5 kg). Ovo je neophodno kako punjenje ne bi potamnelo tokom kuvanja. Dobro izgnječite kuvani krompir. Propržite 5-6 glavica luka. Za bogatiji ukus u fil možete dodati pečurke. Takođe možete ispeći rolnice u rerni - biće još ukusnije.

11:00
Korak 3

Formirajte rolnice od krompira

Rendani krompir posolite i pobiberite po ukusu. Kombinujte sa prženim lukom i kuvanim krompirom. Dobro promešajte. Od krompira formirajte sarmice u kupusu. Na dno šerpe stavite ostatke kupusa i vrh sarmi prekrijte ostatkom kupusa i klipova. Sipajte hladnu slanu vodu.

11:00
Korak 4

Kuvajte sarme

Kuvajte sarme od krompira na laganoj vatri sat i po. Na vrh možete dodati prženi luk pre serviranja. Uživajte u sarmama bez mesa, za štedljive domaćice!

Pročitajte najukusniji recept za sarmu do sada

BONUS VIDEO

Instagram/yildizlarsofrasi Burek sarme

StvarUkusa/L.S.