Šnicle se prema ovom receptu prave u marinadi od ruzmarina, belog luka, dimljene paprike i soja sosa koji se dobro izblendiraju. Možete da ih ostavite da stoje u marinadi i do dva dana. Vrlo brzo su gotove i jednostavno se pripremaju. Ukoliko volite meso, možda ćete želeti da napravite i pečenu svinjetinu sa sosom od šljiva. Evo i kako da napravite marinirane šnicle!
Sastojci:
- 2 kašike svežeg ruzmarina, sitno iseckanog
- 1½ kašičice sitno iseckanog belog luka
- 1 kašika dimljenepaprike
- 1 kašičica bibera
- ½ kašike sojasosa
- 680 g svinjskih šnicli
- 2 kašike ulja
- so po ukusu
Recept za marinirane svinjske šnicle:
Ruzmarin sitno iseckajte u blenderu. Pomešajte ruzmarin, beli luk, papriku, biber i soja sos, dok se dobro ne sjedine. Šnicle lagano posolite, a zatim ih marinirajte u mešavini ruzmarina sa belim lukom.
Najukusnije su kada su marinirane najmanje 30 minuta, ali možete ih marinirati 8 sati ili 2-3 dana. Zagrejte gril tiganj, pa pržite šnicle okrećući jednom, dok ne porumene i ne budu pečene do željene gotovosti. Servirajte i uživajte!
Pročitajte kako se prave rebarca sa savršenim prelivom kao iz restorana
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus