Noćna mora svih domaćica (ali i domaćina) je kada se potrude da prirpeme omiljeni ručak svojim ukućanima, a meso bude tvrdo i žilavo.
Kako bi sprečili da se tako nešto desi, komade mesa marinirajte u bar jednom od ovih sastojaka - pivu, sirćetu ili soku od citrusa, papaje, paradajza ili ananasa.
Svi ovi sastojci sadrže enzime ili kiseline koje će efikasno omekšati meso.
Pogledajte i:
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus