Sastojci:

  • 20 komada testenine kanelona
  • 450 g mekog belog sira
  • 400 g spanaća
  • 500 g paradajz pirea
  • 100 g mocarela sira
  • bosiljak po ukusu
  • so i biber

Za bešamel sos:

  • 450 ml mleka
  • 35 g putera
  • 35 g brašna
  • 1/4 kašičice soli
  • prstohvat muskatnog oraščića

Pogledajte kako se prave:

Recept za italijanske kanelone sa spanaćem:

Za kanelone prvo pripremite spanać tako što ćete ga ubaciti u šerpu sa 30 ml vode i prstohvatom soli. Pustite da se krčka par minuta i kada usahne to znači da je spreman. Ocedite ih od vode. Pomešajte spanać sa belim sirom i malo bibera i mešajte viljuškom. Pa nožem i viljuškom iseckajte smesu, kako biste iseckali spanać. Time je fil spreman. Ispržite jedan mali luk na ulju i u to sipajte paradajz pire. Sipajte malo soli i ostavite da se krčka do 10 minuta. Kada počnu da se pojavljuju mehurići dodajte bosiljak i malo vode i mešajte.

Za bešamel sos otopite puter u šerpi na laganoj temperaturi i spipajte brašno, pa mešajte dok ne dobijete pastu. Malo po malo sipajte mleko, konstanto mešajući. Kada dodate sve mleko, pojačajte vatru i kuvajte pet minuta. Dodajte muskatni oraščić i so, i skinite sa vatre. Pleh obložite papirom za pečenje. Prelijte ga debljim slojem bešamela. Počnite da punite kanelone filom sira i spanaća. Ređajte ih na bešamel sos. Prelijte ih pripremljenim paradajz sosom pa odozgo prelijte još bešamel sosa. Ubacite u rernu zagrejanu na 176 stepeni, i pecite 20 minuta. Nakon toga izvadite iz rerne poređajte komade mocarela sira preko kanelona i vratite u rernu na pet minuta. Izvadite iz rerne i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i kanelone sa šampinjonima i sirom.

Pročitajte kako se pravi karbonara pasta sa graškom i jajima

BONUS VIDEO

tiktok/eatwithalyssatiitle  brza brokoli pastakey

StvarUkusa