Kada jednom probate ovako pripremljene kanelone, stalno ćete im se vraćati.

Jedan od najpoznatijih italijanskih kuvara, Đenaro Kontaldo, na YouTube kanalu podelio je recept za jedne od najukusnijih kanelona sa mlevenim mesom. Iako se one tradicionalno spremaju sa rikotom i spanaćem, čuveni majostor za testetninu otkrio je kako da ih napunite omiljenim srpskim sastojcima, a to su mleveno meso i kobasica. U Italiji je ovo jelo popularinije od lazanja, a pročitajte i kako da spremite lažne kanelone.
- Sastojci:
- 1 crni luk
- 150 g svinjskog mlevenog mesa
- 150 g junećeg mlevenog mesa
- 100 g kobasice u komadu (može italijanska ili izletnička)
- 4-5 listova svežeg bosiljka
- 250 g rikota sira
- 1 jaje
- 1 šaka prezli
- 1 pakovanje kanelona
- malo parmezana ili nekog drugog tvrdog sira
- Za paradajz sos:
- 400 ml paradajz sosa
- 2 čena belog luka
- 1/2 crnog luka
- svež bosiljak
- 1 kašičica brašna
Priprema:
Crni luk iseckajte, pa ga ispržite na zagrejanom maslinovom ulju (3-4 kašike). Zatim dodajte meso i pržite još 10 minuta, pa dodajte seckanu kobasicu, kao i seckani bosiljak. Kada meso bude gotovo sipajte ga u posudu, a kada se ohladi dodajte rikota sir. Sjedinite smesu, pa dodajte jaje i prezle. Lepo promešajte. U šerpi propržite cele čenove belog luka i polutku crnog. Sipajte paradajz sos i seckani bosiljak, kao i sušeni origano, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Zatim izvadite luk (i crni i beli), pa dodajte brašno. Promešajte i nastavite da kuvate dok se malo ne zgusne. Sipajte kutlaču do dve u tepsiju i rasporedite. Smesu od mesa sipajte u kesu za zamrzivač i isecite deblju rupu, pa punite kanelone. Ređajte u tepsiju. Prelijte preostalim paradajz sosom, pa pokrijte aluminijumskom folijom i pecite na 200°C oko 30 minuta, pa skinite foliju, pospite rendanim sirom i vratite u rernu na još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.