Ukusna pita na malo drugačiji način.

Potrebno je:

  • 400 g mlevenog mesa
  • 1 šargarepa
  • glavica crnog luka
  • mešavina začina
  • so i biber
  • 1 dl kečapa
  • 500 g kora za pitu
  • 3 jajeta
  • 2 dl kisele pavlake
  • 100 g kačkavalja
  • 2 kašike ulja

Priprema:

Na ulju propržiti sitno iseckani crni luk, izrendanu šargarepu, pa dodati mleveno meso. Sve zajedno dinstati dok se meso ne uprži do pola. Začiniti po ukusu, dodati kećap i sve dobro promešati. Kore podeliti uzduž tako da se od jedne dobiju dve kore. Na sredinu svake kore staviti fil, svaku preklopiti sa obe strane prema sredini i urolati. Dobijene kanelone složiti u podmazan pleh. Preliti ih umućenom smesom od jaja i kisele pavlake i posuti izrendanim kačkavaljem. Kanelone peći u rerni na 200 stepeni, 35 do 40 minuta.

Nakon toga kaneloni su gotovi. Uživajte u savršenom ukusu.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Cook book