Sastojci:
- 5 kriški tost hleba
- 1 jaje
- 300 g pečene piletine
- 200 g pečuraka
- 1 glavica crnog luka
- 500 ml bešamel sosa
- ulje
- peršun
- so i biber, po ukusu
Recept za predjelo od starog hleba:
Kako biste napravili ove rolnice, prvo pripremite fil. U šerpi otopite malo putera i dodajte sitno seckani crni luk. Pržite do zlatne boje. Dodajte seckane pečurke i prćite dok ne omekšaju. Začinite solju i biberom po ukusu.
U velikoj posudi pomešajte seckanu pečenu piletinu, pržene pečurke i luk, a zatim dodajte bešamel sos koji ste prethodno napravili. Dobro promešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Uzmite kriške tosta i čašom ili sekačem isecite krugove. Krugove hleba poređajte na poslužavnik. Na svaki krug stavite 4 prstena hleba, stavljajući ih jedan na drugi.
Isecite prstenove manjeg okruglog oblika od onog koji ste koristili za sečenje osnove. U manjoj činiji umutite jaje i premažite rolnice. Pecite ove rolnice u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta, dok ne postanu zlatne i hrskave.
Napunite ih pripremljenim filom i ukrasite seckanim peršunom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i slane rolnice sa pire krompirom i povrćem.
Pročitajte i kako se prave salata rolnice sa šunkom idealne za predjelo
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu
Hrskavi kromboloni - spoj kroasana i krofne sa bogatim čokoladnim punjenjem
Kako očistiti drvenu dasku za sečenje
Vazdušaste krofne iz air fryera