Sastojci:

  • 5 kriški tost hleba
  • 1 jaje
  • 300 g pečene piletine
  • 200 g pečuraka
  • 1 glavica crnog luka
  • 500 ml bešamel sosa
  • ulje
  • peršun
  • so i biber, po ukusu

Recept za predjelo od starog hleba:

Kako biste napravili ove rolnice, prvo pripremite fil. U šerpi otopite malo putera i dodajte sitno seckani crni luk. Pržite do zlatne boje. Dodajte seckane pečurke i prćite dok ne omekšaju. Začinite solju i biberom po ukusu.

U velikoj posudi pomešajte seckanu pečenu piletinu, pržene pečurke i luk, a zatim dodajte bešamel sos koji ste prethodno napravili. Dobro promešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Uzmite kriške tosta i čašom ili sekačem isecite krugove. Krugove hleba poređajte na poslužavnik. Na svaki krug stavite 4 prstena hleba, stavljajući ih jedan na drugi.

Isecite prstenove manjeg okruglog oblika od onog koji ste koristili za sečenje osnove. U manjoj činiji umutite jaje i premažite rolnice. Pecite ove rolnice u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta, dok ne postanu zlatne i hrskave.

Napunite ih pripremljenim filom i ukrasite seckanim peršunom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i slane rolnice sa pire krompirom i povrćem.

Pročitajte i kako se prave salata rolnice sa šunkom idealne za predjelo

BONUS VIDEO

Brze rolnice od tikvica Izvor: Brze rolnice od tikvica

StvarUkusa