Sastojci:

  • 570 g čeri paradajza
  • 400 g kuvanog paradajza
  • 2 mlada luka iseckana
  • 80 g seckanog crvenog luka
  • 1 iseckana ljuta papričica
  • 80 g svežeg korijandera
  • 1 veliki čen belog luka, grubo isečen
  • 2 kašike svežeg soka od limete ili limuna
  • 1/2 kašičice ljute papričice
  • 1/4 kašičice mlevenog kima
  • so i biber po ukusu
Super trik da oljuštite paradajz!

Dobro operite paradajz. Na dnu paradajza nožem zasecite krstić. Sipajte toplu vodu u lonac i kada proključa ubacite paradajz i ostavite da tu 30 sekundi. Nakon toga ga ubacite u hladnu vodu na 30 sekundi. Oljuštićete ga očas posla.

Recept za domaći salsa sos:

Kako biste napravili ovaj sos, pomešajte sve sastojke u blenderu i blendirajte dok svi sastojci ne budu sitno iseckani.

Držite sos nekoliko sati u frižideru, da se ukusi prožmu. Možete da ga čuvate u frižideru do nedelju dana. Možda ćete želeti da napravite i najpopularniji terijaki sos.

Pročitajte kako se pravi najbolji domaći tartar sos

BONUS VIDEO

Trik zašto treba da dodate čokoladu u pardajz sos? Izvor: Trik zašto treba da dodate čokoladu u pardajz sos?

StvarUkusa