Sastojci:
- 570 g čeri paradajza
- 400 g kuvanog paradajza
- 2 mlada luka iseckana
- 80 g seckanog crvenog luka
- 1 iseckana ljuta papričica
- 80 g svežeg korijandera
- 1 veliki čen belog luka, grubo isečen
- 2 kašike svežeg soka od limete ili limuna
- 1/2 kašičice ljute papričice
- 1/4 kašičice mlevenog kima
- so i biber po ukusu
Recept za domaći salsa sos:
Kako biste napravili ovaj sos, pomešajte sve sastojke u blenderu i blendirajte dok svi sastojci ne budu sitno iseckani.
Držite sos nekoliko sati u frižideru, da se ukusi prožmu. Možete da ga čuvate u frižideru do nedelju dana. Možda ćete želeti da napravite i najpopularniji terijaki sos.
Pročitajte kako se pravi najbolji domaći tartar sos
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Domaći hleb od celog zrna
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu
Hrskavi kromboloni - spoj kroasana i krofne sa bogatim čokoladnim punjenjem