Sastojci:

  • 2 cvekle 
  • 5 krompira
  • 2 šargarepe
  • 6 kiselih krastavaca
  • 1 šolja graška
  • 1 ljubičasti luk
  • Ulje, sirće, so i biber po ukusu

Priprema:

Ruska salata kakvu mi pravimo za svečane događaje ipak se razlikuje od tradicionalne ruske. A evo kako se sprema.

Cveklu, krompir i šargarepu očistite, oljuštite i isecite na sitno i kuvajte u ključaloj vodi dok povrće ne omekša.

Cvekla se najduže kuva, ali obavezno je kuvajte odvojeno da sprečite da drugo povrće promeni boju.

Dodatni saveti:

Ruska verzija salate često uključuje kiseli kupus. Ako ga dodate, trebalo bi da bude u istoj proporciji kao i kiseli krastavci. Ako koristite samo kiseli kupus, iseckajte ga i upotrebite oko 300 g.
Ako ne volite kisele salate, izostavite sirće.
Za najbolji ukus, ostavite salatu u frižideru nekoliko sati.

U kuvano povrće dodajte seckani luk, grašak i krastavčiće seckane. Začinite uljem, sirćetom, solju i biberom po ukusu. Lagano mešajte da se ukusi spoje.

Salatu stavite u frižider na par sati.

Bonus video

Recept za najjednostavniju i najlepšu salatu od cvekle Izvor: Recept za najjednostavniju i najlepšu salatu od cvekle