Ruska salata je jelo bez kog se ne može za praznike. Možete da je jedete samo uz hleb ili napravite pamuk kiflice pa uživajte u zalogajima. Naša tradicija je da pripremimo celu činiju, pa se salata onda ne pojede, a na kraju ostatke treba baciti u smeće, jer salata zalivena majonezom ne može dugo da se čuva – samo jedan dan.
Ako vam je žao proizvoda i novca potrošenog na Rusku salatu, ovog puta možete koristiti jednostavnu šemu - potrebno je da unapred isečete sve što vam treba za salatu i čuvate u različitim činijama, bez mešanja. Ili, možete da pomešate meso, šargarepu i krompir, pa u poslednjem trenutku dodate sve konzervisane delove Ruske salate. Tako ćete svojoj omiljenoj salati produžiti život, a posle Nove godine moći ćete da je jedete još nekoliko dana.
Još jedna važna tačka je vezana za čuvanje salate - bolje je izabrati emajlirane, staklene ili plastične posude. Obavezno čuvajte Rusku salatu sa poklopcem ili dobro pokrijte folijom.
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus