Ruska salata je jelo bez kog se ne može za praznike. Možete da je jedete samo uz hleb ili napravite pamuk kiflice pa uživajte u zalogajima. Naša tradicija je da pripremimo celu činiju, pa se salata onda ne pojede, a na kraju ostatke treba baciti u smeće, jer salata zalivena majonezom ne može dugo da se čuva – samo jedan dan.
Ako vam je žao proizvoda i novca potrošenog na Rusku salatu, ovog puta možete koristiti jednostavnu šemu - potrebno je da unapred isečete sve što vam treba za salatu i čuvate u različitim činijama, bez mešanja. Ili, možete da pomešate meso, šargarepu i krompir, pa u poslednjem trenutku dodate sve konzervisane delove Ruske salate. Tako ćete svojoj omiljenoj salati produžiti život, a posle Nove godine moći ćete da je jedete još nekoliko dana.
Još jedna važna tačka je vezana za čuvanje salate - bolje je izabrati emajlirane, staklene ili plastične posude. Obavezno čuvajte Rusku salatu sa poklopcem ili dobro pokrijte folijom.
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/L.S.
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu