Sastojci:

  • 1 tegla pasterizovane cvekle
  • 3 konzerve tunjevine
  • 5 kuvanih jaja 
  • 200g + 400 g pavlake
  • 1 tost hleb

Kako da napravite slanu tortu sa kuvanim jajima, cveklom i tunjevinom

Ukoliko ste ljubitelj slanih torti verujemo da će vam se dopasti.

Na tacnu za posluženje poređajte 3 kriške tost hleba. Preko iseckajte cveklu, zatim ponovo stavite tost hleb pa stavite tunjevinu. Preko tunjevine poređajte tost hleb, pa dodajte sitno seckana kuvana jaja pomešana sa 200 g pavlake. Ponovo poklopite tost hlebom pa celu tortu premažite preostalom pavlakom. Stavite u frižider da se malo stegne pa ukrasite po želji. 

Pročitajte i recept za slanu tortu sa rozen korama

BONUS VIDEO

Instagram/Petar Slana torta od krekera

 Stvar ukusa