Sastojci:

  • 1 pakovanje kora za rozen tortu
  • 360 g kisele pavlake
  • 520 g krem sira
  • 210 g majoneza
  • 310 g šunke
  • 130 g kiselih krastavaca
  • 210 g kačkavalja
  • 2 kašičice bibera

Recept za svečanu slanu tortu:

Kako biste napravili slanu tortu prvo pomešajte kiselu pavlaku, krem sir i majonez, a zatim odvojiti 200 g fila. U polovinu preostalog fila umešajte kisele krastavce iseckane na sitne kockice, a u drugu polovinu šunku isečene na sitne listiće.

Tortu filujte naizmenično, stavite koru, premažite filom sa šunkom, pa preko toga stavite drugu koru, pa stavite fil sa kiselim krastavcima i tako dok ne istrošite sav materijal. Pritisnite nečim teškim i ohladite.

Nakon dva sata izvadite iz frižidera i poslednju koru premažite filom koji ste na početku odvojili. Pospite kačkavaljem i posipajte odozgo biber. Po želji ukasite šunkom i kiselim krastavcima. Možda ćete želeti da napravite i slani kolač sa spanaćem idealan za proslave.

Pročitajte kako se pravi slana torta sa pečenim paprikama za slavu

BONUS VIDEO

instagram/cookistwow Slana torta sa tost hlebom i krem sirom

StvarUkusa