Sastojci:
- 1 pakovanje kora za rozen tortu
- 360 g kisele pavlake
- 520 g krem sira
- 210 g majoneza
- 310 g šunke
- 130 g kiselih krastavaca
- 210 g kačkavalja
- 2 kašičice bibera
Recept za svečanu slanu tortu:
Kako biste napravili slanu tortu prvo pomešajte kiselu pavlaku, krem sir i majonez, a zatim odvojiti 200 g fila. U polovinu preostalog fila umešajte kisele krastavce iseckane na sitne kockice, a u drugu polovinu šunku isečene na sitne listiće.
Tortu filujte naizmenično, stavite koru, premažite filom sa šunkom, pa preko toga stavite drugu koru, pa stavite fil sa kiselim krastavcima i tako dok ne istrošite sav materijal. Pritisnite nečim teškim i ohladite.
Nakon dva sata izvadite iz frižidera i poslednju koru premažite filom koji ste na početku odvojili. Pospite kačkavaljem i posipajte odozgo biber. Po želji ukasite šunkom i kiselim krastavcima. Možda ćete želeti da napravite i slani kolač sa spanaćem idealan za proslave.
Pročitajte kako se pravi slana torta sa pečenim paprikama za slavu
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Slavski kolač sa suvim grožđem
Pečena svinjska plećka sa hrskavom koricom
Recept za slavsku salatu Olimp
Slavski snikers trouglići
Svečani rolat sa kačkavaljem i jajima