Mimoza je jedna od najpoznatijih salata, pored ruske, i prosto je nemoguće da zamislite praznike bez nje. Ali, ako ove godine želite da poslužite nešto drugačije, ali da je ukus poznat, onda vam predlažemo da napravite slanu mimoza tortu sa oblandama. Jednostavna, bez pečenja i brzinska. Mimoza slana torta će se dopasti i najvećim izbirljivcima, a moći da je se spreme i početnici u kuhinji. Takođe, možete da isprobate i mimoza rolat.
Ako želite da napravite posnu varijantu izbacite jaja i korsitite posni sir i majonez.
Sastojci:
- 8 oblandi
- 1-2 konzerve skuše
- 250-300 g majoneza
- 1 crni luk
- 2 šargarepe
- 3-4 jajeta
- 150-200 g sira
- mirođija ili peršun
Recept za mimoza slanu tortu sa oblandama:
Skuvajte šargarepu i jaja. Premažite oblandu majonezom, pa okrenite tu stranu nadole, tako da se zalepi za tacnu. Ponovo premažite majonezom, pa premažite usitnjenom skušom koju ste pomešali sa sitno seckanim crnim lukom. Premažite majonezom, pa stavite drugu oblandu. Premažite majonezom, pa pospite rendanim sirom. Premažite majonezom, pa stavite oblandu koju ćete premazati majonezom. Preko pospite rendanu šargarepu, pa premažite majonezom i stavite oblandu koju ćete premazati majonezom. Zatim ide sloj rendanih belanaca, majonez, oblanda, majonez. Ide još jedan sloj svega (ribe, šargarepe, belanaca, sira). Kada stavite poslednju obladnu premažite je majonezom, pa pospite žumancima. Premažite ivice slane torte majonezom, pa pospite sekcanom mirođijom i peršunom.
Pročitajte i ovo: Posna mimoza salata
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus