Ova slana torta je jednostavna za pripremu, a najveći broj gostiju će biti oduševljen njenim kremastim ukusom.
Potrebno je:
2-3 tost hleba (u zavisnosti od veličine tacne)
6 kiselih pavlaka
600 g majoneza
100 g kečapa
500 g šunke
300 g kačkavalja za rendanje
Sjedniti u velikoj posudi pavlaku i majonez. Tost poređati na tacnu i taj prvi red mazati samo odozgo. Kuvana jaja iseći na kolutiće i ređati preko pavlake i majoneza. Preko jaja staviti isečene kisele krastavčiće takođe na kolutove. Drugi red tosta umočiti u pavlaku i majonez sa obe strane i ređati preko krastavčića. Preko toga ide šunka tanko isečena na kolutove, a preko šunke tanak sloj kečapa. Treći red tosta ponovo umočiti s jedne i druge strane u pavlaku i majonez, pa ređati preko kečapa. Preostalu smesu od pavlake i majoneza premazati preko cele torte i odozgo ukrasiti rendanim kačkavaljem. Kao dekoraciju možete staviti sveže povrće ili malo peršuna.
Tortu je potrebno napraviti dan pre služenja da bi tost mogao da dovoljno upije tečnost i da bude mekan i lagan za sečenje.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem