Ruska salata je nezaobilazna na svečanim trpezama, a to je obično kada su slave ili praznici. Kako se približava Uskrs, sigurni smo da ste i vi odlučili da se na vašoj trpezi nađe ruska salata. Nju možete da pripremite u posnoj i mrsnoj varijanti, kako više volite, a podelili smo sa vama i recepte za laganije verzije čuvene salate

Ova salata je prvi put pripremljena u Rusiji, a originalni recept nikada nije otkriven. Nastala je u restoranu poznatog hotela, a prvi ju je napravio profesionalni kuvar Lucijen Olivije 1860. godine. Salata je po njemu i dobila ime, a sada je popularna u celom svetu. Kod nas je obavezna kada su praznici, a sada je i poznata ruska kuvarica, Julija Arhipova, otkrila koje su to česte greške koje mnoge domaćice prave kada pripremaju rusku salatu. 

  • Velika količina majoneza

Možda vam deluje kako treba da smanjite količinu majoneza zbog zdravlja, jer je ovaj namaz mastan, ali nije u tome problem. Ruska salata ne treba da ima previše preliva jer onda sastojci ne mogu lepo da se povežu.

  • Kvalitetna šunka

Kvalitetna šunka je najvažniji sastojak i zato je bitno da ne štedite. Ako ne možete da kupite kvalitetnu šunku, onda bolje izaberite belo meso kao zamenu.

  • Sastojci moraju da budu iste veličine 

Svi sastojci treba da budu jednako isečeni, a kako je grašak najmanja namirnica, ostale treba da isečete da se uklapaju sa njim. 

Pročitajte i ovo: Kako da ruska salata duže traje

BONUS VIDEO: 

KRALJICA NOVOGODIŠNJE TRPEZE: Kako da vam ruska salata uvek ispadne vrhunski (KURIR TELEVIZIJA) Kurir televizija

StvarUkusa/S.B.