Ruska salata je nezaobilazna na svečanim trpezama, a to je obično kada su slave ili praznici. Kako se približava Uskrs, sigurni smo da ste i vi odlučili da se na vašoj trpezi nađe ruska salata. Nju možete da pripremite u posnoj i mrsnoj varijanti, kako više volite, a podelili smo sa vama i recepte za laganije verzije čuvene salate.
Ova salata je prvi put pripremljena u Rusiji, a originalni recept nikada nije otkriven. Nastala je u restoranu poznatog hotela, a prvi ju je napravio profesionalni kuvar Lucijen Olivije 1860. godine. Salata je po njemu i dobila ime, a sada je popularna u celom svetu. Kod nas je obavezna kada su praznici, a sada je i poznata ruska kuvarica, Julija Arhipova, otkrila koje su to česte greške koje mnoge domaćice prave kada pripremaju rusku salatu.
Velika količina majoneza
Možda vam deluje kako treba da smanjite količinu majoneza zbog zdravlja, jer je ovaj namaz mastan, ali nije u tome problem. Ruska salata ne treba da ima previše preliva jer onda sastojci ne mogu lepo da se povežu.
Kvalitetna šunka
Kvalitetna šunka je najvažniji sastojak i zato je bitno da ne štedite. Ako ne možete da kupite kvalitetnu šunku, onda bolje izaberite belo meso kao zamenu.
Sastojci moraju da budu iste veličine
Svi sastojci treba da budu jednako isečeni, a kako je grašak najmanja namirnica, ostale treba da isečete da se uklapaju sa njim.
Pročitajte i ovo: Kako da ruska salata duže traje
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem