Bez mesa ne može da se zamisli nijedan ručak u Srbiji, a koriste se sve vrste. Meso može da se pripremi na milion načina, pa tako možete da ga pečete, grilujete, dinstate, kuvate, pohujete, pržite... Koju god vrstu mesa da izaberete, bitno je kako ćete da ga spremite, jer od toga zavisi ukus. Najbitnija od svega je marinada, a što duže stoji to je bolje.

Donosimo vam par sjajnih saveta koji će vam pomoći da pohovano meso uvek ispadne ukusno, a evo i koji su: 

Izbor mesa je ključan

Najbitnije je da izaberete kvalitetno meso i da ga isečete kako treba. Debljina oko 1 cm je idealna za šnicle, a svinjsko, ćureće, pileće i teleće je najbolje za poh. 

Marinada

Bitno je da pripremite dobru marinadu i da meso odstoji u njoj minimum sat vremena, a najbolje je preko noći. Tako će meso biti sočnije, a najbolja marinada se pravi od maslinovog ulja, belog luka, soka od limuna i začinskog bilja. 

Pohovanje 

Ako želite da poh bude hrskav, potrebno je da marinarno meso uvaljate u brašno, pa u jaja i na kraju u prezle. Možete da dodate i neke začine u jaja ili brašno kako bi meso bilo ukusnije. Ni sir nije loše rešenje. 

Prženje 

Pržite meso u dobro zagrejanom tiganju na srednoj temperaturi. Tako ćete dobiti zlatnu i hrskavu koricu i mekanu unutrašnjost. Nemojte da preterujete sa prženjem jer će meso izgubiti sočnost. Dovoljno je da ga okrente dvaput.

Pročitajte i ovo: U čemu je tajna savršeno ispohovanog mesa

BONUS VIDEO: 

Tortilje punjene mlevenim mesom  Instagram/receptik_v_bloknote

StvarUkusa/S.B.