Veruje se da je šnicla cordon bleu prvi put napravljena u Švajcarskoj, a kasnije su nastale razne verzije ovog jela. Obično se puni šunkom i sirom, a u originalnom receptu se koristi teleće meso. Od pilećeg je nastala kasnije, i to u Americi, a koje gode meso da izaberete za kordon blu, nećete pogrešiti jer je jelo preukusno.
- Sastojci:
- 4 tanke šnicle telećeg mesa
- 120 g praške šunke
- tvrdi sir po izboru
- 3 jajeta
- 120 g prezli
- 100 g brašna
- prstohvat soli
Priprema:
Šnicle treba da su tanke i bez masnoće. Pređite glatkom stranom noža po njima, pa poređajte šunku i sir. Preklopite meso na pola. Uvaljajte u brašno, pa umućena jaja, a onda i u prezle. Poređajte na tacnu i ostavite sat vremena u frižideru, a onda ih ispržite.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem