Veruje se da je šnicla cordon bleu prvi put napravljena u Švajcarskoj, a kasnije su nastale razne verzije ovog jela. Obično se puni šunkom i sirom, a u originalnom receptu se koristi teleće meso. Od pilećeg je nastala kasnije, i to u Americi, a koje gode meso da izaberete za kordon blu, nećete pogrešiti jer je jelo preukusno. 

  • Sastojci: 
  • 4 tanke šnicle telećeg mesa
  • 120 g praške šunke 
  • tvrdi sir po izboru 
  • 3 jajeta
  • 120 g prezli
  • 100 g brašna
  • prstohvat soli

Priprema: 

Šnicle treba da su tanke i bez masnoće. Pređite glatkom stranom noža po njima, pa poređajte šunku i sir. Preklopite meso na pola. Uvaljajte u brašno, pa umućena jaja, a onda i u prezle. Poređajte na tacnu i ostavite sat vremena u frižideru, a onda ih ispržite. 

BONUS VIDEO: 

Brzo odmrzavanje mesa tiktok/skinnytaste

Izvor: Stvar ukusa