Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ORIGINALNI RECEPT ZA ČUVENI KORDON BLU: Pohovano teleće meso punjeno sirom i šunkom

Jedno od najpoznatijih jela - cordon bleu ili kordon blu - možete sami da napravite.

 Kordon blu ili cordon bleu Izvor: Printscreen/YT/ Cucina Geek

Veruje se da je šnicla cordon bleu prvi put napravljena u Švajcarskoj, a kasnije su nastale razne verzije ovog jela. Obično se puni šunkom i sirom, a u originalnom receptu se koristi teleće meso. Od pilećeg je nastala kasnije, i to u Americi, a koje gode meso da izaberete za kordon blu, nećete pogrešiti jer je jelo preukusno. 

  • Sastojci: 
  • 4 tanke šnicle telećeg mesa
  • 120 g praške šunke 
  • tvrdi sir po izboru 
  • 3 jajeta
  • 120 g prezli
  • 100 g brašna
  • prstohvat soli

Priprema: 

Šnicle treba da su tanke i bez masnoće. Pređite glatkom stranom noža po njima, pa poređajte šunku i sir. Preklopite meso na pola. Uvaljajte u brašno, pa umućena jaja, a onda i u prezle. Poređajte na tacnu i ostavite sat vremena u frižideru, a onda ih ispržite. 

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:15
Brzo odmrzavanje mesa
Izvor: tiktok/skinnytaste
Izvor: tiktok/skinnytaste

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti