Veruje se da je šnicla cordon bleu prvi put napravljena u Švajcarskoj, a kasnije su nastale razne verzije ovog jela. Obično se puni šunkom i sirom, a u originalnom receptu se koristi teleće meso. Od pilećeg je nastala kasnije, i to u Americi, a koje gode meso da izaberete za kordon blu, nećete pogrešiti jer je jelo preukusno.
- Sastojci:
- 4 tanke šnicle telećeg mesa
- 120 g praške šunke
- tvrdi sir po izboru
- 3 jajeta
- 120 g prezli
- 100 g brašna
- prstohvat soli
Priprema:
Šnicle treba da su tanke i bez masnoće. Pređite glatkom stranom noža po njima, pa poređajte šunku i sir. Preklopite meso na pola. Uvaljajte u brašno, pa umućena jaja, a onda i u prezle. Poređajte na tacnu i ostavite sat vremena u frižideru, a onda ih ispržite.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus