Nijedna praznična ili slavska trpeza ne može da se zamisli bez ruske salate. Ali, ona nije preporučljiva da se jede kada su napolju visoke temperature jer zbog majoneza i pavlake teško pada na stomak. Zatom vam mi za urskršnji ručak preporučujemo da napravite laganiju verziju ruske salate i to od svega par sastojaka.
Sastojci:
- 5 jaja
- 1/2 crvene paprike
- 10-12 rotkvica
- mladi luk
- 200 g svežeg sira
- 1 kašika majoneza
- 1 kašičica senfa
Recept za prolećnu rusku salatu
10:00
Korak 1
Pripremite sastojke
Jaja tvrdo skuvajte, pa kada se ohlade oljuštite i iseckajte. Papriku, rotkvice i mladi luk takođe iseckajte.
10:08
Korak 2
Napravite preliv
Pomešajte svež sir, majonez i senf, pa začinite po želji. Sve lepo promešajte.
10:08
Korak 3
Pomešajte sastojke
U posudi pomešajte jaja i povrćem, pa preko sipajte preliv sa sirom. Začinite po želji, pa dobro promešajte.
Pročitajte i ovo: Letnja ruska salata
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Keksići sa pomorandžom i kikirikijem
Pohovane kuglice od leblebije punjene krem sirom
Hrskava obrok salata sa belim mesom, omletom i povrćem
Domaći sladoled od jagode i vanile po receptu Džejmija Olivera
Limun bombice sa keksom