Nijedna praznična ili slavska trpeza ne može da se zamisli bez ruske salate. Ali, ona nije preporučljiva da se jede kada su napolju visoke temperature jer zbog majoneza i pavlake teško pada na stomak. Zatom vam mi za urskršnji ručak preporučujemo da napravite laganiju verziju ruske salate i to od svega par sastojaka.

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 1/2 crvene paprike
  • 10-12 rotkvica
  • mladi luk
  • 200 g svežeg sira 
  • 1 kašika majoneza
  • 1 kašičica senfa

Recept za prolećnu rusku salatu

10:00
Korak 1

Pripremite sastojke 

Jaja tvrdo skuvajte, pa kada se ohlade oljuštite i iseckajte. Papriku, rotkvice i mladi luk takođe iseckajte. 

10:08
Korak 2

Napravite preliv

Pomešajte svež sir, majonez i senf, pa začinite po želji. Sve lepo promešajte. 

10:08
Korak 3

Pomešajte sastojke 

U posudi pomešajte jaja i povrćem, pa preko sipajte preliv sa sirom. Začinite po želji, pa dobro promešajte. 

Pročitajte i ovo: Letnja ruska salata

BONUS VIDEO: 

Instagram/healthfitnessguide_ Posna salata sa povrćem

(StvarUkusa/S.B.)