Svake godine se domaćice trude da ofarbaju uskršnja jaja predivnim bojama. Postoje razne tehnike koje im pomažu u tome, a poslednjih godina je najpopularnija ona u vinu. Kada želite da jaja imaju šljokice, onda se odlučite za farbanje u vinu. Pored korišćenja crvenog vina, jaja možete da ofrabate i belim vinom u koje ste dodali boju po želji.
Sastojci:
- jeftino crveno vino
- jaja
Recept za jaja sa šljokicama kuvana u vinu:
Skuvajte jaja
Jaja stavite u šerpu, pa prelijte vinom. Vino treba potpuno da pokrije jaja. Zatim kuvajte nekih 10 minuta nakon ključanja.
Ostavite da odstoje
Ostavite da jaja odstoje u vinu nekih 10-12 sati, pa izvadite iz šerpe i stavite na ubrus da se osuše.
Stavite jaja u korpu
Jaja kuvana u vinu su tamnoljubičaste boje, a ako ste ostavili da odostoje koliko treba, pojaviće se i šljokice. Odložite jaja u korpu.
Pročitajte i ovo: Jaja farbana pomoću aluminijumske folije
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem