Pečena prasetina za Uskrs preliva se marinadom koja sadrži u sebi med, ali se dodaju i beli luk, ruzmarin i pahuljice crvene paprike. Začinjeno pečenje koje će zamirisati celu kuću. Ukoliko jedete prasetinu, možda ćete želeti da isprobate i recept za najlepše praseće pečenje iz rerne. A evo i kako da napravite pečenu prasetinu prelivenu prelivenu marinadom sa medom.
Sastojci:
- 3 čena belog luka, sitno iseckana
- 3 kašike maslinovog ulja
- 3 kašike meda
- Kašiku senfa u prahu
- 2 kašičice seckanog svežeg ruzmarina, plus još za serviranje
- 1/4 kašičice pahuljica crvene paprike
- So
- 450 svinjskog karea
- Sveže mleveni crni biber
Recept za pečenu prasetinu prelivenu maslinovim uljem i medom
Začinite kare
Za pečenu prasetinu u marinadi sa medom, u srednjoj činiji pomešajte beli luk, ulje, med, senf u prahu, ruzmarin, crvenu papriku i veliki prstohvat soli. Stavite svinjski kare u malu posudu za pečenje; sve začinite solju i biberom. Prelijte marinadom i ostavite na sobnoj temperaturi najmanje 30 minuta ili do 1 sat.
Pecite svinjetinu
Zagrejte rernu na 200°. Pecite svinjski kare 25 do 30 minuta i podlijte sosom do pola. Pustite da odstoji 10 minuta.
Servirajte
Prebacite svinjetinu na dasku za sečenje i isecite na komad. Poređajte na tanjir. Prelijte sosom i pospite ruzmarinom. Uživajte u pečenoj prasetini prelivenoj marinadom sa medom.
Pročitajte i kako da ispečete prasetinu u rerni
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus