Pečena prasetina za Uskrs preliva se marinadom koja sadrži u sebi med, ali se dodaju i beli luk, ruzmarin i pahuljice crvene paprike. Začinjeno pečenje koje će zamirisati celu kuću. Ukoliko jedete prasetinu, možda ćete želeti da isprobate i recept za najlepše praseće pečenje iz rerne. A evo i kako da napravite pečenu prasetinu prelivenu prelivenu marinadom sa medom.

Sastojci:

  • 3 čena belog luka, sitno iseckana
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 3 kašike meda
  • Kašiku senfa u prahu
  • 2 kašičice seckanog svežeg ruzmarina, plus još za serviranje
  • 1/4 kašičice pahuljica crvene paprike
  • So
  • 450 svinjskog karea
  • Sveže mleveni crni biber

Recept za pečenu prasetinu prelivenu maslinovim uljem i medom

15:35
Korak 1

Začinite kare

Za pečenu prasetinu u marinadi sa medom, u srednjoj činiji pomešajte beli luk, ulje, med, senf u prahu, ruzmarin, crvenu papriku i veliki prstohvat soli. Stavite svinjski kare u malu posudu za pečenje; sve začinite solju i biberom. Prelijte marinadom i ostavite na sobnoj temperaturi najmanje 30 minuta ili do 1 sat.

15:38
Korak 2

Pecite svinjetinu

Zagrejte rernu na 200°. Pecite svinjski kare 25 do 30 minuta i podlijte sosom do pola. Pustite da odstoji 10 minuta.

15:38
Korak 3

Servirajte

Prebacite svinjetinu na dasku za sečenje i isecite na komad. Poređajte na tanjir. Prelijte sosom i pospite ruzmarinom. Uživajte u pečenoj prasetini prelivenoj marinadom sa medom.

Pročitajte i kako da ispečete prasetinu u rerni

BONUS VIDEO

Prasetina u Toskani Kurir

StvarUkusa/L.S.